Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Να κηρύξουμε τον πόλεμο στη φτώχεια ΤΩΡΑ!

Η μεσαία τάξη βυθίζεται στην απόγνωση, αντιμέτωπη με το φάσμα της φτώχειας και της ανέχειας. Όμως, εδώ και μερικά χρόνια και με την παρούσα κρίση να χειροτερεύει κατά πολύ τα πράγματα, πολλοί συμπολίτες μας, νέοι, άνεργοι, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, έχουν διαβεί το κατώφλι της εξαθλίωσης. Πλέον, πάρα πολλοί είναι αυτοί που δεν μπορούν όχι να αποπληρώσουν χρέη, αλλά να καλύψουν βασικές ανάγκες τους, όπως πχ να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Και την ίδια ώρα, το ανάλγητο κράτος υπό την ηγεσία των νεοφιλελεύθερων σοσιαλιστών, ασχολείται με την απελευθέρωση της ενέργειας (αφού τα βρήκε με τους εργατοπατέρες της αριστεράς και της ΔΑΚΕ στην παρανόμως επιδοτούμενη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ), που θα εκτινάξει με βεβαιότητα τις τιμές προς τα πάνω και θα καταστήσει την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, αδύνατη για πολύ κόσμο.

Έχουμε στοιχειώδη υποχρέωση να κηρύξουμε τον πόλεμο στη φτώχεια, με κάθε δυνατό τρόπο, επιδεικνύοντας την αλληλεγγύη στους ομοεθνείς μας. Να υποκαταστήσουμε το «φιλελεύθερο» κράτος, το οποίο δίνει επιδόματα αλληλεγγύης στους λαθρομετανάστες και συντάξεις "εθνικής αντίστασης" σε κομμουνιστές σφαγείς (που θα έπρεπε να είχαν δικαστεί για τα εγκλήματά τους), ώστε να μην χαθεί η κοινωνική συνοχή. Η συνοχή, την οποία ο «φιλελευθερισμός», ο οποίος έμαθε το άτομο να σκέπτεται μόνο για τον εαυτό του, υποσκάπτει συστηματικά, δημιουργώντας συνθήκες ζούγκλας και απαξίωσης των πάντων.
Πλέον, οφείλουμε να ορθώσουμε το ανάστημά μας, να ξεμπροστιάσουμε όποιους ιθύνοντες αδιαφορούν για τις συνέπειες της κρίσης στην κοινωνία και μετατρέπονται σε μεταπράτες συμφερόντων. Από την άλλη, οφείλουμε να βοηθήσουμε όσους Έλληνες αντιμετωπίζουν πρόβλημα διαβίωσης, με όποιον τρόπο μπορούμε. Γιατί, για αυτούς καμία ΜΚΟ της Νέας Τάξης Πραγμάτων δεν θα ενδιαφερθεί. Μια σακούλα λοιπόν με τρόφιμα ή και χρήσιμα είδη σε έναν Έλληνα γέροντα ή μια οικογένεια που αντιμετωπίζει πρόβλημα διαβίωσης, βοηθά πολύ. Όχι στο πλαίσιο ενός "συμπονετικού καπιταλισμού", αλλά στο πλαίσιο της διατήρησης της εθνικής συνοχής, της ενότητας και της αξιοπρέπειας των Ελλήνων.
Η βοήθεια όμως είναι σημαντική και στο ψυχολογικό πεδίο. Το μήνυμα είναι ένα: Έλληνες, δεν είστε μόνοι, είμαστε όλοι μαζί στην κρίση. Και αυτό από μόνο του, είναι πολύ σημαντικό, τονώνει την αυτοπεποίθηση όλων, τους βοηθά να ανταπεξέλθουν στις όποιες δυσκολίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου