Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Εκατοντάδες ήταν οι νεαροί Έλληνες που χθες το απόγευμα, συμμετείχαν στην αντικατοχική πορεία που διοργάνωσε η ΕΦΕΝ και το σύνολο των φοιτητικών παρατάξεων των Κυπρίων σε Ελλάδα και Κύπρο. Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία του "ΌΧΙ" και κατέληξε όπως πάντα στα οδόφράγματα, όπου μάλιστα ο αριθμός των συμμετεχόντων διπλασιάστηκε. Κεντρικός ομιλητής εκεί ήταν ο Νίκος Αργυρόπουλος.

                             
                               
Για ακόμη μία φορά λοιπόν οι νέοι Ελληνοκύπριοι φρόντισαν να διατρανώσουν ότι ο Κυπριακός ελληνισμός δεν ξεχνά την κατοχή, δεν ξεχνά την εισβολή, δεν ξεχνά την ιστορία του.Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί όμως, ότι φέτος οι συμμετέχοντες ήταν ελαφρά λιγότεροι, ενώ θα περίμενε κανείς με δεδομένες τις κινητοποιήσεις μετά την έκρηξη στην ναυτική βάση, αλλά και τις ευρείες αντιδράσεις κατά της κυβέρνησης Χριστόφια να ήταν περισσότεροι. Κάποιοι αποδίδουν σε αυτόν ακριβώς τον λόγο τον ελαφρά μειωμένο αριθμό. Ότι ίσως οι πολλαπλές κινητοποιήσεις των Κυπρίων πατριωτών "κούρασαν" κάποιους. Άλλοι πάλι θεωρούν ότι ήταν άλλοι οι παράγοντες. Όπως το ότι παραδείγματος χάριν το ΕΛΑΜ επέλεξε να κάνει δική του, με κομματικά χαρακτηριστικά, πορεία - λόγω του ότι πέρυσι δεν επετράπη σε εκπρόσωπό του να μιλήσει (καθώς οι διοργανωτές επιμένουν στο να μην υπάρχει κομματική χροιά στις εκδηλώσεις). Ενώ κάποιοι μιλούν και για τον ρόλο ομάδας - αριστεροπατριωτικής ιδεολογίας και συγκεκριμένα ατόμων που ιδεολογικά πρόσκεινται στον χώρο του Άρδην - Ρήξη - που καλούσε τον κόσμο να μην συμμετέχει επειδή δήθεν οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις ήταν "ακροδεξιές" και όχι πατριωτικές.
Όπως και να έχει όμως οι νεαροί Ελληνοκύπριοι που πλαισίωσαν το κάλεσμα της ΕΦΕΝ και του ΕΦΑΕΦΠ απέδειξαν ότι υπάρχει στην Κύπρο ακόμη ιστορική μνήμη. Και ότι οι Έλληνες Κύπριοι δεν θα σταματήσουν να παλεύουν μέχρι την δικαίωσή τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου