Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

«Λύση στο Κυπριακό μέχρι το τέλος του χρόνου»



Με παχιά λόγια, πολλά μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση, αλλά χωρίς κάτι ιδιαίτερα σημαντικό, ολοκληρώθηκε η επίσκεψη-αστραπή του Αχμέτ Νταβούτογλου στα Κατεχόμενα.


Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, ο οποίος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του συναντήθηκε με τον Ντερβίς Ερογλου, δήλωσε ότι η Άγκυρα επιθυμεί λύση στο Κυπριακό μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ εξέφρασε την επιθυμία για διεξαγωγή δημοψηφισμάτων τους πρώτους μήνες του 2012, ώστε την προεδρία της Ε.Ε. να αναλάβει το νέο κράτος που θα προκύψει.

Ο κύριος Νταβούτογλου ανέφερε ότι οι λόγοι της επίσκεψής του στα Κατεχόμενα ήταν τρεις: εθιμοτυπικοί, Γενεύη και πανηγυρισμοί της 20ης Ιουλίου για την επέτειο της τουρκικής εισβολής.

Παράλληλα, ο Τούρκος υπουργός έστειλε και τρία μηνύματα: προς τους Τουρκοκύπριους ότι η Τουρκία θα τους στηρίζει στις διαπραγματεύσεις για επίτευξη των στόχων τους, προς τους Ευρωκυπρίους ότι ήρθε η ώρα για ειρήνη στην Κύπρο και για μια συνολική λύση του Κυπριακού χωρίς καθυστέρηση και προς την Ε.Ε. ότι, εάν οι Ευρωκύπριοι αναλάβουν μόνοι τους την προεδρία, αυτό θα είναι ενάντια στις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Νταβούτογλου αναχώρησε νωρίς το απόγευμα από τα Κατεχόμενα, ενώ, καθ' όλη τη διάρκεια της ολιγόωρης παραμονής του, συνοδευόταν από ισχυρή αστυνομική δύναμη, υπό το φόβο διαμαρτυριών των Τουρκοκυπρίων.


Πηγή:
http://www.zougla.gr


Σχόλιο δικό μας: "Ο κύριος Νταβούτογλου ανέφερε ότι οι λόγοι της επίσκεψής του στα Κατεχόμενα ήταν τρεις: εθιμοτυπικοί, Γενεύη και πανηγυρισμοί της 20ης Ιουλίου για την επέτειο της τουρκικής εισβολής."
Ναι, θα σταθώ απ' όλο το άρθρο σ'αυτήν τη φράση. Γιατί σ'αυτήν τη φράση γίνεται σαφέστατη η θέση της Τουρκίας. Πώς τολμούν να μιλούν για ελληνοτουρκική φιλία, όταν ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ την εισβολή; Πόσο θράσος έχουν να ζητούν επίλυση του Κυπριακού, εννοώντας να δεχθούμε τον τουρκικό πληθυσμό εκεί, όταν η μόνη λύση για 'μας είναι - ή θα έπρεπε να είναι - η απομάκρυνση των εισβολέων από το νησί; Η Κύπρος είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ και τέρμα! Δε χωράει κανένας συμβιβασμός, καμιά παραχώρηση και καμιά διαπραγμάτευση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου