Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ



Φαίνεται ότι ο Ιούλιος είναι ο μήνας που έχει βγει από το κουτί της Πανδώρας σ’ ότι αφορά στην μαρτυρική Μεγαλόνησο, την Κύπρο μας.

Οι εκτεταμένες καταστροφές που προέκυψαν από την ύποπτη (;) έκρηξη στην ναυτική βάση “Ευάγγελος Φλωράκης” κόστισαν την ζωή σε περίπου 45 Κύπριους συμπολίτες, ενώ άλλοι 59 είναι οι τραυματίες. Οι αριθμοί δεν είναι επισήμως επιβεβαιωμένοι. Οι κρατικές υπηρεσίες έχουν ήδη αρχίσει την ενημέρωση των συγγενών. Οι σοροί των νεκρών αδελφών μας δεν έχουν ακόμα μεταφερθεί από τον τόπο της τραγωδίας. 
Σαν να μην ήταν αρκετή η τραγωδία της απώλειας τόσων ψυχών, οι Κύπριοι έχουν παράλληλα να αντιμετωπίσουν και εκτεταμένες διακοπές ρεύματος σε όλη την Κυπριακή επικράτεια, καθώς και διακοπές υδροδότησης της πρωτεύουσας Λευκωσίας και πολλών άλλων περιοχών. Μάλιστα ανακοινώθηκε αρμοδίως, ότι η υδροδότηση της Λευκωσίας θα γίνεται ως εξής: Υδροδότηση για 12 ώρες ανά 2 ημέρες.
Το παρακείμενο εργοστάσιο της ηλεκτρικής (ΑΗΚ) υπέστη σοβαρές ζημιές με άμεση συνέπεια την διακοπή λειτουργίας πολλών εργοστασίων αφαλάτωσης.

Πρέπει να σημειωθεί επίσης, ότι η ώρα που συνέβη η τρομερή έκρηξη ευνόησε στην αποτροπή τραγικότερων καταστάσεων, καθώς μία ώρα αργότερα ο δρόμος θα  ήταν γεμάτος από αυτοκίνητα λόγω της αυξημένης μετακίνησης των εργαζομένων όπως παρατηρείται καθημερινά εκείνες τις ώρες.
Σε κάθε περίπτωση, ανεξαρτήτως αν πρόκειται για κακόβουλη ενέργεια ή όχι, το γεγονός της κυβερνητικής αδιαφορίας είναι δεδομένο. Πώς αλλιώς να ερμηνευτεί η επί σειρά ετών εγκατάλειψη εκτεθειμένων κοντέινερ γεμάτων πυρίτιδα σε υπαίθριο χώρο; Η κυβέρνηση των ανικάνων του Χριστόφια δίνει και πάλι ρεσιτάλ. Και το φαιδρό της υποθέσεως είναι πως υπήρχε έλεγχος και γνωμάτευση εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι – άκουσον άκουσον – είπαν πως δεν υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης αν δεν υπάρχουν πυροκροτητές.  

Τα συμπεράσματα δικά σας…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου