Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ και ΓΕΕΦ σφύριζαν αδιάφορα...

Το σημείο φύλαξης των κοντέινερ. Υπαίθριο, ευήλιο και ευάερο...
Αναχώρησε από την Ελευσίνα κλιμάκιο με εξειδικευμένο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας για την Κύπρο. Το εξειδικευμένο προσωπικό θα συνδράμει στις έρευνες των Κυπριακών αρχών στην προσπάθεια διαλεύκανσης των αιτίων που οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα στην βάση “Ευάγγελος Φλωράκης”. Η Ελληνική δύναμη μεταβαίνει στην Κύπρο κατόπιν αιτήματος του Υπουργείου Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Ο Διοικητής είχε προειδοποιήσει

Σαν ωρολογιακή βόμβα χαρακτήρισε τα 98 εμπορευματοκιβώτια που ήταν στην ουσία παρατημένα στη Ναυτική Βάση “Ευάγγελος Φλωράκης” στο Μαρί, ο υιός του τραγικού θύματος Διοικητή του  στρατοπέδου, Ανδρέα Ιωαννίδη, Νικόλαος Ιωαννίδης. Μιλώντας στον 107, 6 ο Νίκος Ιωαννίδης υποστήριξε ότι ο αδικοχαμένος πατέρας του είχε επισημάνει πολύ καιρό τώρα, τους κινδύνους που εγκυμονούσε η εγκατάσταση του φονικού φορτίου στη βάση. Είχε δε αποστείλει επιστολές τόσο προς την ηγεσία του ΓΕΕΦ, όσο και προς το Υπουργείο Άμυνας, με τις οποίες ζητούσε την μεταφορά των εκρηκτικών από το στρατόπεδο ή βελτίωση των συνθηκών φύλαξης αφού δεν απέκλειε και την πιθανότητα δολιοφθοράς λόγω της πλημμελούς φύλαξης.
Ο Νικόλαος Ιωαννίδης ζήτησε επίσης την σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης υπογραμμίζοντας πως η  αλήθεια πρέπει να αναζητηθεί στα έγγραφα του ΓΕΕΦ.
Ανέφερε ακόμα, ότι οι παραιτήσεις του Υπουργού Άμυνας όσο και του Αρχηγού του ΓΕΕΦ, δεν είναι αρκετές και δεν αποτελούν εξήγηση προς τις οικογένειες των θυμάτων. Ζήτησε δε την ποινική δίωξη παντός υπευθύνου για την τραγωδία που εκτυλίχθηκε στο Μαρί.

Μιλώντας και στην κρατική τηλεόραση ο κ. Νικόλαος Ιωαννίδης είπε:
“Είναι μεγάλη ντροπή γι’ αυτό το κράτος που ακόμα δεν έχουν παραιτηθεί όλοι τους”.

Η κυβέρνηση Χριστόφια όμως έχει άλλα πιο σοβαρά ν’ ασχοληθεί…
Πιθανόν η πορεία του ΑΚΕΛ να είναι σημαντικότερη από την ασφάλεια και την ίδια τη ζωή των Ελλήνων Κυπρίων. Τα πάντα μάλλον θεωρούνται αναλώσιμα.

*Θα επανέλθουμε με αναλυτικό ρεπορτάζ επί του θέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου