Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Τα ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ και ο ΜΑΧΟΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ



Γνώριζαν Όλοι τους!

Στα έγγραφα που παρουσιάζουμε φαίνεται ξεκάθαρα τόσο ο βαθμός επικινδυνότητας των κοντέινερ του θανάτου, όσο και το γεγονός ότι όλοι ήταν ενήμεροι, μηδέ εξαιρουμένου και του ίδιου του Χριστόφια.
Γεγονός που είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενες αναρτήσεις.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου του 2011 στο Υπουργείο Άμυνας της Κύπρου με τη συμμετοχή των υπουργών εξωτερικών και άμυνας, του Αρχηγού ΓΕΕΦ, αλλά και του διευθυντή του διπλωματικού γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Λεωνίδα Παντελίδη, έγινε πλήρης ενημέρωση για τους κινδύνους έκρηξης

Ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Υλικού Πολέμου του ΓΕΕΦ είχε ξεκάθαρη τοποθέτηση για τους πιθανούς κινδύνους. Από τα 98 εμπορευματοκιβώτια τα 65 περιείχαν διάφορες πυρίτιδες. Τα υπόλοιπα περιείχαν πλάκες γραφίτη, σωλήνες (;) και άλλα μεταλλικά υλικά (;)
Η πυρίτιδα εμπεριέχει σταθεροποιητή, η σύνθεση του οποίου σύμφωνα με εργοστασιακές προδιαγραφές, αλλοιώνεται με τον χρόνο και με την επίδραση των μεταβαλλόμενων καιρικών συνθηκών. Συνεπώς ο κίνδυνος ανάφλεξης ή και έκρηξης είναι πολύ μεγάλος.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού, αδιαφορώντας χαρακτηριστικά για την έκρηξη και το κόστος των ανθρώπινων ζωών, ζήτησε την εξέταση των υλικών κυρίως για την τιμή που θα μπορούσαν να πουληθούν (!)

Ο Διευθυντής του Διπλωματικού γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Λεωνίδας Παντελίδης πρότεινε τον διαχωρισμό των υλικών σε στρατιωτικά και μη. Ανέφερε πως θα μπορούσε να εκποιηθεί το υλικό ή τα υλικά στη Συρία ή το Ιράν. Οι χώρες αυτές, όπως είπε, θα ικανοποιούνταν με ένα συμβολικό ποσό.

Στην ίδια σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι της Νομικής Υπηρεσίας, των τελωνίων, της Αστυνομίας και του Υπουργείου Εμπορίου.

Από τα έγγραφα προκύπτει, ότι στη σύσκεψη υιοθετήθηκε η άποψη του Υπουργού Εξωτερικών για αποστολή δειγμάτων σε χημεία της Κύπρου και του εξωτερικού και το κατά πόσο το κράτος θα μπορούσε να διασφαλίσει την πώλησή τους.
Αδιευκρίνιστο επισήμως παραμένει το τι ακριβώς περιείχαν τα κοντέινερ, τόσο αυτά που κατεστράφησαν όσο κι εκείνα που διεσώθησαν. Καθώς επίσης πόσα και ποια έγγραφα παραποιήθηκαν ή εξαφανίστηκαν σε βαθμό τέτοιο που να… ”ευνοηθούν” οι έρευνες σε βάθος…

Πέρασαν πέντε μήνες από την μέρα της σύσκεψης και δεν έγινε η παραμικρή ενέργεια.
Ο κίνδυνος της έκρηξης παρέμενε προ των πυλών.
Ο κίνδυνος της δολιοφθοράς δεν εξέλιπε εξ αρχής…
Όμως η παραδοχή του δευτέρου των κινδύνων είχε πολιτικό κόστος…
Κι όπου υπάρχει πολιτικό κόστος υπάρχει και πολιτικός στρουθοκαμηλισμός.

Η κυβέρνηση Χριστόφια γνωρίζει να διαχειρίζεται τα πολιτικά κόστη με την γνωστή μέθοδο της παραπληροφόρησης και των διαφόρων μεθοδεύσεων.
Η ασυνείδητη και εγκληματική τους αδράνεια αποτιμήθηκε σε εθνικό κόστος.
Το αίμα των αθώων ράγισε καρδιές κι έκλεισε σπίτια.
Στιγμάτισε όμως ανεξίτηλα και τους προδότες! 

Σε συνέχεια όλων αυτών των τραγικών  γεγονότων οι Έλληνες γέμισαν τους δρόμους, αντιδρώντας για την προδοτική συμπεριφορά της ΑΚΕΛικής κυβέρνησης. Ήρθαν σε σύγκρουση με τους πραιτοριανούς του συστήματος, κονταροχτυπήθηκαν, έφτασαν μέχρι και μέσα στο Προεδρικό. Οι κινητοποιήσεις επαναλαμβάνονται μέχρι και τώρα στη σκιά των κηδειών των αδικοχαμένων…

Το πάνθεον των ηρώων φιλοξενεί πλέον εκείνους, που έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να σώσουν συναδέλφους, στρατιωτικό υλικό, εγκαταστάσεις, αλλά και την ίδια την τιμή της Πατρίδας.

Σήμερα το μεσημέρι όλοι περίμεναν ν’ ακούσουν στο διάγγελμα του Χριστόφια μία συγγνώμη...
Κάθε άλλο όμως. Ακούσαμε για γεγονότα που θυμίζουν το πραξικόπημα του ’74, πάλι ακούσαμε για ακροδεξιούς κα φασίστες, ακούσαμε για στοχοποίηση του Προεδρικού Μεγάρου, ακούσαμε και για απόδοση ευθυνών, εάν και εφ’ όσον κλπ.
Υπήρξαν φήμες ακόμα και για παραίτηση. Ξέρετε, εκείνες οι κατασκευασμένες φήμες που ρίχνονται μέσα στην κρίση για να σφυγμομετρήσουν αντιδράσεις και να δώσουν την αίσθηση της όποιας απειλής, συσπειρώνοντας τα κομματόσκυλα.
Φυσικά, όπως εξ αρχής πιστεύαμε, το διάγγελμα ήταν πολιτικάντικο, αδιάφορο, στερεότυπο και τελικά ανάλγητο και στα όρια της πρόκλησης.
Όσοι πίστευαν σε παραίτηση διαψεύστηκαν.
Εξ’ ίσου κι εκείνοι που περίμεναν… συγγνώμες.
Για μας πάντως αυτό δεν αποτελεί έκπληξη.
Αλλά αν υποτεθεί πως κάποτε θα πάθαιναν κάποια κρίση συνειδήσεως, θα τους άφηναν τ’ αφεντικά της Νέας Τάξης να το πράξουν;
Θα έχαναν τα κελεπούρια;  
Βρίσκονται σ’ αυτή τη θέση για να εκτελέσουν την αποστολή που τους έχει ανατεθεί. Για να εκπληρώσουν τις εντολές των Εβραιοσιωνιστών τόσο στο χρηματοοικονομικό πεδίο, όσο και στα εθνικά θέματα, αφού ο αφελληνισμός της Κύπρου είναι η σταθερή τους επιδίωξη.
Ως ευσυνείδητοι υπάλληλοι σ’ ένα βαθμό, αλλά και ως κομμουνιστές, φροντίζουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους…

Επισυνάπτω στη συνέχεια τα έγγραφα, όπως αυτά είδαν το φως της δημοσιότητας από την Κυπριακή εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ».


Πιθανόν ν’ ακολουθήσουν κι άλλα, που δεν θα είναι τόσο ανώδυνα. Ίσως προκύψουν κατά τη διάρκεια των ερευνών εκείνα που θα διασωθούν…
Διότι, ως γνωστόν, οι  ΑΚΕΛηστές συστηματικά τις τελευταίες μέρες παραποιούν έγγραφα και ενοχοποιητικά στοιχεία, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την λαϊκή οργή.

Ο Χριστόφιας και οι κολλητοί του πλέον έχουν αποκαλυφθεί εντελώς στην συνείδηση ολόκληρου του Ελληνισμού. Αυτός και οι συνοδοιπόροι του βρίσκουν πλέον μπροστά τους τον αποφασισμένο λαό της Κύπρου που ξύπνησε, ξεσηκώνεται, απαιτεί και διεκδικεί την Πατρίδα του πίσω.

Η εικόνα των τελευταίων ημερών στη Μεγαλόνησο, αποτυπώνει τον σφυγμό του μαχόμενου Έλληνα που στο διάβα του σαρώνει!


Γ. Βεργιάννης

1 σχόλιο: