Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Επιβεβαιώνουν την εξάρτησή τους από την Τουρκία οι Τουρκοκύπριοι

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση Χριστόφια - με την αρωγή των νεοφιλελεύθερων του ΔΗΣΥ - προσπαθεί να δημιουργήσει μια "κυπριακή" ταυτότητα και εθνότητα, οι τουρκοκύπριοι επ' ευκαιρίας της μαύρης επετείου της εισβολής επανεπιβεβαιώνουν τις σχέσεις τους με την Τουρκία.

"Είμαστε του ίδιου μεγάλου πλατάνου κλαδιά". "Η ειρηνευτική επιχείρηση της 20ης Ιουλίου ήταν σημείο καμπής για τη ζωή των Τ/κ και για να είναι καλύτερο το αύριο από το σήμερα πρέπει να είναι γνωστές οι ιστορικές πραγματικότητες".

Με αυτά τα λόγια απευθύνθηκε στον Τούρκο Πρωθυπουργό, Ταγίπ Ερντογάν ο κατοχικός ηγέτης Ντερβίς Ερογλου, συμπληρώνοντας: «Ήμασταν μαζί χτες, είμαστε μαζί σήμερα. Και αύριο θα είμαστε μαζί».
Προκλητικός όσο ποτέ ο Έρογλου, υποστήριξε ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει να ολοκληρωθούν με επιτυχία μέχρι το τέλος του χρόνου και τους πρώτους μήνες του 2012 να γίνουν δημοψηφίσματα.
«Είμαστε του ίδιου μεγάλου πλατάνου κλαδιά» ανέφερε ο κ. Ερογλου υποστηρίζοντας ότι η ειρηνευτική - όπως την αποκάλεσε - επιχείρηση της 20ης Ιουλίου ήταν σημείο καμπής για τη ζωή των Τ/κ και για να είναι καλύτερο το αύριο από το σήμερα πρέπει να είναι γνωστές οι ιστορικές πραγματικότητες. Δίδοντας προσοχή στα σχέδια που εκτελούνται μαζί με την Τουρκία, ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι θα ενισχυθεί η οικονομία και η ευημερία. «Το λέω με όλη μου την ειλικρίνεια, εγώ δεν ανησυχώ καθόλου για το μέλλον».


Πηγή:http://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου