Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Θερμό επεισόδιο με Σκοπιανούς στρατιώτες στον Τύρναβο

Στην κυριολεξία την τελευταία στιγμή απετράπη θερμό επεισόδιο που ετοίμαζαν σκοπιανοί στρατιώτες στην τελετή επίσημης εγκατάστασης στην Ελλάδα του στρατηγείου της λεγόμενης "Βαλκανικής Ταξιαρχίας", στον Τίρναβο.
Οι στρατιώτες της ΠΓΔΜ, που είχαν φθάσει πριν μερικές μέρες στη χώρα μας, εμφανίστηκαν στην τελετή με την ένδειξη "Μακεδονία" στη στολή τους, ενώ, σαν να μην ήταν αυτό αρκετό, ζήτησαν κατά την παρέλαση να τραγουδήσουν και τον εθνικό τους ύμνο, όπου υπάρχουν φυσικά αναφορές στη "Μακεδονία".


Η αντιδράσεις της ελληνικής πλευράς ήταν άμεσες και οι Σκοπιανοί αφαίρεσαν τα σήματα, αντικαθιστώντας τα με αυτοκόλλητα που έγραφαν απλά "army", ενώ δεν τους επετράπη επίσης να τραγουδήσουν τον εθνικό τους ύμνο.

Στην τελετή, την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Άμυνας Κ. Σπηλιόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της Πολυεθνικής Ταξιαρχίας ΝΑ Ευρώπης (SEEBRIG) - ιδρύθηκε το 1999 - και τη σημασία της στην προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας, της ασφάλειας και της συνεργασίας στην περιοχή, μέσω και των ασκήσεων που διεξάγουν. Παρέστησαν επίσης οι υφυπουργοί Άμυνας Ιταλίας, Βουλγαρίας και Αλβανίας και ανώτατοι αξιωματικοί από τις υπόλοιπες χώρες.

Διοικητής της ταξιαρχίας τα πρώτα δύο χρόνια θα είναι ανώτατος αξιωματικός της FYROM (προφανώς από αυτό πήραν θάρρος οι στρατιώτες), ενώ το 2013 θα τον διαδεχθεί Τούρκος.


1 σχόλιο:

  1. Επειγον

    Θελω να κανω εμετο. με τις γελοιες και ξξξξξξξξξξεφτυλιστικες συνεργασιες τυπου Τυρναβου.
    Ου να χαθητε καρρρρρρρρρρρρραγκιοζηδεςςςςςςςςς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή