Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Ατύχημα ή δολιοφθορά η έκρηξη στην Ναυτική Βάση της Εθνοφρουράς;

Τουλάχιστον δώδεκα είναι οι νεκροί, από την έκρηξη που το πρωί συγκλόνισε την Ναυτική Βάση της Εθνικής Φρουράς «Ευάγγελος Φλωράκης» στην περιοχή Ζύγι, μεταξύ Λεμεσού και Λάρνακας, στην Κύπρο. Απροσδιόριστος μέχρις στιγμής ο αριθμός των τραυματιών. Σύμφωνα με τις πρώτες ανακοινώσεις, η αιτία της φονικής έκρηξης ήταν η ανάφλεξη για άγνωστο μέχρις στιγμής λόγο κάποιων κοντέινερ με πυρίτιδα που είχε κατασχεθεί πριν από κάποια χρόνια, ενώ κατευθυνόταν προς την Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του "ΕΚ" τα κοντέινερ επρόκειτο να μετακινηθούν σήμερα, καθώς είχαν 'φουσκώσει". Έτσι το ότι τα ξημερώματα πριν την μετακίνησή τους είχαμε αυτή την έκρηξη, μπορεί να οφείλεται είτε σε πολύ - μα πολύ κακή τύχη - ή σε κάποιον κακόβουλο παράγοντα.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι στην συγκεκριμένη βάση εδρεύουν και τα αντίστοιχα "ΟΥΚ" της Κύπρου, κάτι που σίγουρα περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από την αστυνομία, ενώ λόγω της έκρηξης υπάρχει εκτεταμένη διακοπή ρεύματος σε μεγάλο μέρος της Κύπρου, καθώς και μεγάλες ζημιές σε σπίτια και καταστήματα σε ακτίνα μερικών χιλιομέτρων.



Πηγή: http://www.elkosmos.gr

2 σχόλια: