Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Έκραξαν την κυβέρνηση του ΑΚΕΛ κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων τιμής σε Σολωμού - Ισαάκ





Μαζική ήταν η προσέλευση των Κυπρίων στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους δολοφονηθέντες από τους Τούρκους εθνομάρτυρες του κυπριακού ελληνισμού Τάσου Ισάακ και Σολωμού Σολωμού, που έπεσαν το 1996.
 
Στο παραλίμνι τελέστηκε μνημόσυνο και στην συνέχεια έγινε τρισάγιο αλλά και κατάθεση στεφάνων στους τάφους τους. Εκεί βρέθηκαν όπως πάντα οι νέοι της ΕΦΕΝ-ΕΦΑΕΦΠ, αλλά και οι μοτοσυκλετιστές στην καθιερωμένη τους συνάντηση αλλά και πολύ ακόμη Έλληνες πατριώτες. Μνημόσυνα τελέστηκαν και για τους πεσόντες της τουρκικής εισβολής, στην Ευρυχού.

Και στις δύο όμως εκδηλώσεις υπήρξαν σφόδρες αντιπαραθέσεις και γιουχαρίσματα των εκπροσώπων της Κυβέρνησης Χριστόφια. Στο Παραλίμνι, κατά την διάρκεια της κατάθεσης στεφάνων, αποδοκιμάστηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης του ΑΚΕΛ Λουκάς Λούκα, από τους παρευρισκόμενους. Κάτι απόλυτα φυσιολογικό, εάν κρίνει κανείς τις πράξεις και τις προθέσεις της κυβέρνησης Χριστόφια. Γιατί η απόδοση τιμής από ομοσπονδιακούς, μόνο τιμή δεν είναι γι' αυτούς οι οποίοι έδωσαν την ζωή τους ενάντια στην τουρκική κατοχή, την οποία ουσιαστικά ξεπλένει το ΑΚΕΛ μέσω των "διμερών διαπραγματεύσεων" μεταξύ Χριστόφια και Έρογλου. Σε δηλώσεις του αργότερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης μάλιστα τόλμησε να πεί ότι ... "δεν δέχεται μαθήματα πατριωτισμού από κανένα και κυρίως από παρασυρμένους νεαρούς". Έ ας μην πηγαίνει τότε στους τάφους τους, διότι και αυτοί στους οποίους κατέθεσε στεφάνι, "παρασυρμένοι νεαροί" ήταν σύμφωνα με το ΑΚΕΛ και την ιδεολογία του, που δεν καταλάβαιναν ότι οι "Τούρκοι είναι αδέλφια μας".
Αντιπαραθέσεις είχαμε και στο μηνμόσυνο στην Ευρύχου, όταν τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιζώντων Πολεμιστών του 256 Τάγματος Πεζικού Μιχάλης Πηλαβάκης. Αυτός τόλμησε να πει τα πράγματα με το όνομά τους και έκανε λόγο για «τρισάθλια πολιτική», για «κατάντημα» και για «υποχωρήσεις έναντι των Τούρκων». Επίσης, είπε πως «χρειάζονται άλλοι ηγέτες, άξιοι και ικανοί, για να οδηγήσουν τον τόπο σε εθνική αξιοπρέπεια και αγωνιστικότητα».
Όπως είναι φυσικό, αυτό "στενοχώρησε" τους εκπροσώπους της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει σχετικό χάος, το οποίο όμως έμεινε μόνο σε λεκτικό επίπεδο.
Η ουσία είναι ότι η κυβέρνηση του ΑΚΕΛ σιγά σιγά αντιμετωπίζει περιστατικά αποδοκιμασίας της όπου και εάν βρίσκεται. Και ιδιαίτερα όταν τα μέρη που πάει δεν προσφέρονται για διεθνιστική προπαγάνδα και μειοδοτική πολιτική όπως αυτή που διαθέτει για την δήθεν επίλυση του Κυπριακού.

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΥ ΕΛΕΕΙΝΟΥ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΒΡΕΘΕΙ!!!

    ΤΗΝ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΕΛΑΣΗ!

    ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ FB ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΝΤΑΙ

    ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 300 ΕΣΧΑΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΝΑ ΠΛΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή