Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Οι ανεμόμυλοι σε κοινή πορεία

Το άθλιο σκηνικό των μεταγραφών, των συννενοήσεων και των μεταλλάξεων συνεχίζεται. Για μια ακόμη φορά πρωταγωνιστές ο Γ. Καρατζαφέρης και ο Κ. Κιλτίδης. Ο Καρατζαφέρης που δεν έπαυε μήνες να τονίζει την ανάγκη συναντίληψης και συνεργασίας των αστικών κομμάτων, του ΛΑΟΣ συμπεριλαμβανομένου, τώρα θυμήθηκε τον πατριωτισμό. Τα αστικά κόμματα είπε απέτυχαν, άραγε εννοεί και το δικό του;

Η νέα μετάλλαξη δεν θα είχε κανένα ενδιαφέρον πέραν της πλάκας, αν δεν έδειχνε την μεγάλη δυναμική του πατριωτικού χώρου που επιχειρεί και πάλι να αξιοποιήσει ο Καρατζαφέρης με τους γνωστούς ελιγμούς του.

Η συμπόρευση Καρατζαφέρη- Κιλτίδη φανερώνει την βαθύτατη κρίση σε μια κόμη όψη της. Προκειμένου να διατηρηθεί η εκλογική έδρα και να ασκείται επαγγελματικά η πολιτική, τα πάντα γίνονται. Έτσι ο Κιλτίδης που ξεκίνησε την διαδρομή του ως σκληροπυρηνικός εθνικιστής, για να συνεχίσει ως Νεοδημοκράτης απολογούμενος για τις «νεανικές του τρέλες», έγινε έμπιστος Μητσοτακικός, υπηρέτησε τον Καραμανλή τον νεότερο, την Ντόρα και τώρα θυμήθηκε ότι είναι πατριώτης και μάλλον συγκεχυμένος καθώς ήταν βρέθηκε στις τάξεις του ΛΑΟΣ. Η περίπτωση Κιλτίδη είναι εξόχως αποκαλυπτική των συμπεριφορών των πολιτκών ανδρών της εποχής μας. Έχει τα ίδια στοιχεία με τον σημερινό αρχηγό του συνέπεια, ανιδιοτέλεια, αρχές. Όταν συνομιλούν οι εν λόγω κύριοι, τι θα λέγεται άραγε; θα είχε όντως ενδιαφέρον.

Επίσης, άξια λόγου είναι και διαπίστωση ότι ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός, αποκτά σιγά – σιγά κοινή στέγη.

Καρατζαφέρης- Κιλτίδης, λοιπόν, βίοι παράλληλοι ανδρών επιφανών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου