Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Η ξεφτίλα του κοινοβουλευτισμού


Είναι μερικά πράγματα που δεν μπορούν να σε αφήσουν ασυγκίνητο. Ειδικά όταν θεωρούνται από όλους ως ... αποδεκτά και σχεδόν αναμενόμενα. Αναφερόμαστε στην οξύτατη αντίδραση της βουλευτίνας του ΠΑΣΟΚ και αντιπροέδρου της Βουλής Ροδούλας Ζήση, σχετικά με τον υποβιβασμό της ομάδας της περιοχής στην οποία εκλέγεται, τον Ολυμπιακό Βόλου.

Γεμάτη λοιπόν ιερή ... αγανάκτηση, βγήκε η έχουσα μάλιστα και ιδιαίτερο θεσμικό ρόλο ως αντιπρόεδρος της Βουλής, κυρία Ζήση και όχι μόνο σήκωσε δική της παντιέρα, αλλά κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση ότι "παίζει παιχνίδια" για να εξυπηρετήσει μεγάλα συμφέροντα. Όχι, δεν κάνουμε πλάκα, την κυβέρνηση του δικού της κόμματος κατηγόρησε.
Αρχικά η κ.Ζήση είπε:"Αυτά που λέγαμε όλες αυτές τις ημέρες, οι υποψίες μας και οι φόβοι μας βγήκαν αληθινοί. Η Κυβέρνηση είχε υποστηρίξει ότι δε γίνεται πολιτική παρέμβαση και θα προσπαθήσουμε για την εξυγίανση, αλλά αυτοαναιρέθηκε.
Τελικά με παρέμβαση πολιτική υποβιβάζεται ο Ολυμπιακός Βόλου. Καταλαβαίνω την αγανάκτηση του κόσμου, δεν πρέπει η εικόνα μας να δυναμιτίζει το κλίμα. Να έχουμε μία δίκαιη απόφαση και να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας. Για εμένα, τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, οι προσπάθειές μας η βούληση, η συμβολή μας υποβαθμίστηκαν από την ίδια την κυβέρνηση.
Δεν τήρησε αυτά που υποσχέθηκε. Στηρίζουμε την κυβέρνηση, την εξυγίανση, τις καλές πολιτικές και καλές πρακτικές, αλλά δεν μπορούμε να δεχτούμε αυτή την παρέμβαση σε μία επιτροπή, που είναι το όργανο της ΓΓΑ.
Ξέρετε τις προσπάθειες που έχω κάνει, αλλά όταν δεν υπάρχουν στοιχεία ούτε τυπικά ούτε ουσιαστικά είναι άδικο. Ο Ολυμπιακός Βόλου γίνεται το θύμα για να εξιλεωθεί όλη η παθογένεια του ποδοσφαίρου και της κεντρικής παράγκας".
Αναφέρθηκε στη χθεσινή μέρα και στην προσπάθεια που έκανε να μιλήσει με τον Παύλο Γερουλάνο: "Χθες, τέσσερις με πέντε ώρες που ήμασταν σε ανοικτή γραμμή για την ομάδα, δεν σήκωνε κανείς το τηλέφωνο. Δεν είμαστε εμείς οι βουλευτές που ορίζουμε την κυβέρνηση. Δεν μπορούμε να κάνουμε κρητική στα πρόσωπα. Αν ορίσω εγώ κάποιον, τότε θα έχω την ευθύνη της επιλογής. Ο Υπουργός είναι Υπουργός και κρίνεται από το λαό".
Για το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου:"Στηρίζω το αυτοδιοίκητο και πιστεύω ότι η απόφαση είναι πολιτική παρέμβαση. Τους έχω πει επανειλημμένως ότι για να σώστε τις μεγάλες παράγκες νομίζετε ότι θα εξυγιάνετε το ποδόσφαιρο με αυτόν τον τρόπο. Ο κόσμος έχει καταλάβει τι παιχνίδια παίζετε".
Η κυρία λοιπόν αυτή, η αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου της χώρας, η οποία είναι μία από τους ανθρώπους που σίγουρα έχει ευθύνη για τα όσα τραγικά συμβαίνουν σήμερα στην χώρα μας, δεν βρήκε άλλο λόγο για να επαναστατήσει, παρά τον υποβιβασμό της τοπικής της ομάδας, συμφερόντων Αχιλλέα Μπέου. Θα μπορούσαμε να το αποδεχτουμε εάν πιστεύαμε ότι επρόκειτο περί μιας γνήσιας οπαδού της ομάδας. Δεν είναι όμως ούτε καν έτσι. Είναι προφανές ότι η κ. Ζήση ζορίζεται για να μην εισπράξει την οργή και χάσει τις ψήφους των τοπικών ψηφοφόρων. Όταν καταβαραθρώνεται το επίπεδο ζωής ενός ολόκληρου λαού και δεν μιλά κανείς, όταν ξεπουλιέται ολόκληρη η χώρα από τους "σοσιαλιστές" και δεν μιλά κανείς, αλλά εξεγείρονται για τα μικροκομματικά τους συμφέροντα, μπορεί κανείς άνετα να μιλήσει για την ... ξεφτίλα του κοινοβουλευτισμού. Να κατηγορεί η αντιπρόεδρος της Βουλής το κόμμα της για ... παιχνίδα που παίζει.


1 σχόλιο: