Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Πρωτοφανείς αλητείες στην Κύπρο από την κυβέρνηση

Κι όμως, το έκαναν! 
Η κοινωνία της Κύπρου παρακολουθεί άφωνη τις εξελίξεις! 
Ο λόγος για μια προσθήκη υπέρ του πρώην Κύπριου ΥΠΕΞ (ηγετικού στελέχους του ΔΗΚΟ), σε επίσημο πρακτικό για τα εκρηκτικά που εξερράγησαν στη ναυτική βάση, σπέρνοντας το θάνατο και την καταστροφή!
 
Πλέον, στο στόχαστρο της κυπριακής αστυνομίας, βρίσκεται ο πρώην ΥΠΕΞ της Κύπρου, Μάρκος Κυπριανού (στη φωτογραφία), ο οποίος θα κληθεί, μαζί με δύο υψηλόβαθμα στελέχη του κυπριακού ΥΠΕΞ, για ανάκριση από το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων της κυπριακής αστυνομίας, για να απαντήσει σε ερωτήσεις για την παραποίηση εγγράφων που αφορούσαν στα εκρηκτικά.

Τι ακριβώς έγινε: σε σύσκεψη με τη συμμετοχή των υπουργών Άμυνας και Εξωτερικών, φαίνεται ότι τηρήθηκαν... δύο πρακτικά. Ο Τύπος τα ανακάλυψε και εστίασε στις διαφορές. Η αστυνομία επενέβη και ανέκρινε μια πρακτικογράφο, η οποία ομολόγησε ότι αλλοίωσε το κείμενο, μετά από σχετικές οδηγίες των ανωτέρων της! «Δημοκρατία» αλά ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ και λοιπών αχρείων του συστήματος! Τι έλεγε η προσθήκη: «Το πρόβλημα παραμένει η ασφάλεια. Ο υπουργός Εξωτερικών ζήτησε να επικεντρωθούν όλοι στα θέματα ασφαλείας και να υπάρξει εκτίμηση για τη σταθερότητα της πυρίτιδας». Πήγαν να καλύψουν την πλάτη τους...

Φυσικά, οι ένοχοι-συνεργοί του συστήματος, που προσπάθησε να «σβήσει» τις μεγάλες ευθύνες των Κύπριων πολιτικών για την τραγωδία στη ναυτική βάση, βρίσκονται ακόμα στις θέσεις τους στο ΥΠΕΞ και στο υπουργείο Άμυνας, και συνεχίζουν να παρακωλύουν το έργο της κυπριακής Δικαιοσύνης, όπως σωστά επισήμαναν οι συγγενείς των θυμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου