Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Φεύγουν οι ανάρχες, έρχονται οι γιάπηδες

Τελικά, σε αυτή τη χώρα έχουμε ένα σοβαρό θέμα με τη μέση οδό. Κα το λέμε αυτό διότι, από την αριστεριστική λογική για τη διαχείριση των ΑΕΙ, μπήκαμε στη νεοφιλελεύθερη, με την κυβέρνηση να ανοίγει την Κερκόπορτα για την εφόρμηση εντός των ιδρυμάτων, του ιδιωτικού κεφαλαίου και των μεγάλων trusts, που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν βερεσέ τις υποδομές και να χειραγωγήσουν προς όφελός τους, την επιστημονική έρευνα.


Το καλό της υπόθεσης, είναι ότι θα πάρουν δρόμο οι άπλυτοι. Δεν τους παίρνει πια με τίποτα. Το σύστημα επέδειξε πάντως εδώ απύθμενη υποκρισία, καθώς τη μία «κάλυψε» τον εγκληματικό διαδικτυακό χώρο athens.indymedia και την άλλη κατάργησε ουσιαστικά τον εξωφρενικό όσο και «πρωτότυπο» για τα παγκόσμια δεδομένα θεσμό του πανεπιστημιακού ασύλου (θα γλιτώσουν και τα Προπύλαια από τη χρόνια ταλαιπωρία), όπου εκκολάπτονταν τα «αυγά» της αναρχίας και του αριστερισμού (πλέον, στο ΚΚΕ, στον ΣΥΡΙΖΑ και στα καταγώγια των Εξαρχείων, πρέπει να βρουν άλλα ορμητήρια). Η κυριαρχία της παρωχημένης αριστεράς, κάπου εδώ τελειώνει.

Από τη Σκύλα στη Χάρυβδη όμως! Από τους εθνομηδενιστές και μηδενιστές της αριστεράς, τα ΑΕΙ θα πέσουν στα χέρια των απατρίδων του κεφαλαίου. Έτσι, στην ουσία της εκπαίδευσης δεν αλλάζει κάτι, μιας και το ζητούμενο είναι για εμάς τους πατριώτες τουλάχιστον, η εθνική Παιδεία. Και για αυτή, σε καμία περίπτωση δεν θα μεριμνήσουν όσοι έχουν για Θεό τους το χρήμα, «δεξιοί» ή αριστεροί, και δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να υποδεχθούν ως χορηγούς, τους διαφόρους ανθέλληνες τύπου Σόρος, όπως άλλωστε έπραξε ο εθνομηδενιστής και θιασώτης της παγκόσμιας διακυβέρνησης πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου. Και βέβαια, όσοι «πληρώνουν», έχουν και όρους και τους επιβάλουν με άνεση...

Με λίγα λόγια: παρά τα όποια θετικά του νομοσχεδίου, όπως η απομάκρυνση των άπλυτων, που έχουν ρημάξει τα ΑΕΙ, δεν έχουμε κανένα λόγο να πανηγυρίζουμε. Άλλωστε, η ευρεία συναίνεση των συστημικών κομμάτων στο θέμα, τίποτα καλό δεν προοιωνίζει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου