Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2011

Συνελήφθη ο "εγκέφαλος" της δολοφονίας Πολιτόφσκαγια

Η επιτροπή έρευνας της Ρωσίας επιβεβαίωσε σήμερα τη σύλληψη ενός πρώην αντισυνταγματάρχη της Αστυνομίας της Μόσχας, του Ντμίτρι Παβλιουτσένκοφ, ο οποίος θεωρείται ύποπτος ότι οργάνωσε τη δολοφονία της δημοσιογράφου της ρωσικής αντιπολίτευσης, Άννα Πολιτόφσκαγια.


«Ο Παβλιουτσένκοφ έλαβε εντολή από άγνωστο άτομο και δέχθηκε να οργανώσει τη δολοφονία της Πολιτόφσκαγια με αντάλλαγμα ένα χρηματικό ποσό», δήλωσε ο εκπρόσωπος της επιτροπής έρευνας της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Μαρκίν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ο πρώην αξιωματούχος της Aστυνομίας είχε συγκροτήσει μια εγκληματική ομάδα στην οποία συμμετείχαν οι αδελφοί Μαχμούντοφ, που πήραν μέρος στη δολοφονία της Πολιτόφσκαγια. Ο Ρουστάμ Μαχμούντοφ, ο φερόμενος ως ο δολοφόνος της Πολιτόφσκαγια, συνελήφθη τον Μάιο στην Τσετσενία. Τα αδέλφια του, Ιμπραγκίμ και Τζαμπαΐλ, αθωώθηκαν στη δίκη του 2009 και τώρα θεωρούνται εκ νέου ύποπτοι στο πλαίσιο της έρευνας που άνοιξε πάλι.

Η σύλληψη του πρώην αντισυνταγματάρχη ανακοινώθηκε χθες το βράδυ από τον αρχισυντάκτη της εφημερίδας «Νοvaia Gazeta», Ντμίτρι Μουράτοφ, με τον οποίο συνεργαζόταν η Πολιτόφσκαγια. Σύμφωνα με την επιτροπή έρευνας, ο Παβλιουτσένκοφ υποσχέθηκε χρήματα στους αδελφούς Μαχμούντοφ, αγόρασε και έδωσε το πιστόλι στον Ρουστάμ Μαχμούντοφ και επίσης τους αποκάλυψε τη διεύθυνση του σπιτιού και τη μάρκα του αυτοκινήτου της Πολιτόφσκαγια.

«Επί τρεις ημέρες, οι Μαχμούντοφ παρακολουθούσαν τις κινήσεις της Πολιτόφσκαγια και στις 7 Οκτωβρίου του 2006, ο Ρουστάμ Μαχμούντοφ την πυροβόλησε θανάσιμα μπροστά από την πόρτα του σπιτιού της», ανέφερε κλείνοντας ο εκπρόσωπος της επιτροπή έρευνας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου