Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2011

Αντιδρούν οι Τούρκοι στην τάφρο του Έβρου

Αυτή η ιστορία με τη θωράκιση του Έβρου έχει καταντήσει σίριαλ. Από πέρσι το Νοέμβριο είχε αναγγελθεί κατ’ αρχήν, ότι θα στηθεί φράχτης, μήκους 12 χλμ., για αναχαίτιση των λαθρομεταναστών. Θα ήταν έτοιμος τον Απρίλιο του 2011. Κόστος κατασκευής, πέντε εκατομμύρια ευρώ.

Πέρασε ο Απρίλιος και τον Μάιο ο κ. Παπουτσής μας έδειξε τη… μακέτα. Ουδεμία έκπληξη για την ανακολουθία, ελληνικό παμπάλαιο φαινόμενο. Αμέσως το ελληνικό ΥΠΕΞ ανήγγειλε ότι δεν θα γίνει ο φράχτης. Πλήρης ασυνεννοησία στο κυβερνητικό στρατόπεδο, με τον κ. Παπουτσή να ανταπαντά ότι θα γίνει και θα αρχίσει η κατασκευή του τον Σεπτέμβριο.


Και αυτοστιγμής, πληροφορούμαστε ότι έχει ξεκινήσει το Υπουργείο Άμυνας (το «Εθνικής» ενοχλεί τους «δήθεν» και αφαιρέθηκε) τάφρο, σε όλο το μήκος των συνόρων. Πληροφορούμαστε επίσης ότι θα γίνουν και τα δύο!


Πώς έχουν σήμερα τα πράγματα: Η τάφρος προχωρεί και συνάντησε αμέσως αντιδράσεις από δυο πλευρές. Η μία βρίσκεται στη Γερμανία, όπου οι εκεί «δήθεν» (υπάρχουν παντού και όσο και αν φαίνεται παράλογο, το σύστημα κατόρθωσε να επιβάλει μέσω αυτών τις απόψεις του και να επηρεάζει αποφάσεις) διαμαρτύρονται διότι «καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα»!


Αυτά σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Alman Der Tagesspıegel». Η εφημερίδα έγραψε επίσης πως η τουρκική κυβέρνηση αντέδρασε στο σχέδιο της Ελλάδας «που σκάβει τάφρο ποταμού για να αντιμετωπιστούν οι μετανάστες που προσπαθούν να εισέλθουν παράνομα».


Στην έκδοση της εφημερίδας στο διαδίκτυο η είδηση έχει τίτλο «Κριτική και κοροϊδίες από την Τουρκία για τα συνοριακά σχέδια της Ελλάδας», και αναφέρει ότι η τουρκική κυβέρνηση είναι αντίθετη στο συγκεκριμένο σχέδιο, ενώ αναφέρει πως ο υπουργός Ε.Ε. και αρχιδιαπραγματευτής με την Ε.Ε. κ. Εγεμέν Μπαγίς, δήλωσε ότι «στο τέλος μπορεί να πέσουν στο λάκκο αυτοί που τον σκάβουν».


Τις αντιδράσεις των Τούρκων περιγράφει εκτενέστερα η «Hürriyet», με άρθρο «Η Ελλάδα νυχθημερόν σκάβει τα ελληνοτουρκικά σύνορα» και χαρακτηρίζει το έργο ως «τρελό σχέδιο». Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι «όταν το έργο ολοκληρωθεί και φτάσει σε μήκος 120 χιλιομέτρων, μέρος της ελληνικής στρατιωτικής δύναμης που βρίσκεται στη Θράκη θα μπορεί να μεταφερθεί στα νησιά του Αιγαίου».


Κατά το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας (που μεταφέρει το «onalert») η τάφρος θα αποκλείσει το πέρασμα των αρμάτων μάχης, θα εμποδίσει και το πέρασμα των λαθρομεταναστών. Και διαπιστώνει, πως σύμφωνα με Τούρκους στρατιωτικούς αποκλείεται η διάβασή της με τις μεταφερόμενες γέφυρες του τουρκικού στρατού, οι οποίες έχουν μέγιστο μήκος 26 μέτρων, ενώ το πλάτος της τάφρου είναι 30 μέτρα.


Ο Μακεδών


Πηγή: http://www.voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου