Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011

3,5 Τρισεκατομμύρια κ.μ. Φυσικού Αερίου Νότια της Κρήτης Βεβαιωμένα!

Όταν η κοινή λογική μοιάζει όνειρο απατηλό…

"Η ύπαρξη τεραστίων κοιτασμάτων φυσικού αερίου νότια της Κρήτης, είναι βεβαιωμένη και ισοδυναμεί με τα πετρελαϊκά αποθέματα 20 -22 δισεκατομμύρια βαρελιών πετρελαίου".

Λόγια του ομότιμου καθηγητή του πολυτεχνείου Κρήτης, κ. Αντώνη Φώσκολου, στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο, το οποίο διοργανώθηκε από το Πολυτεχνείο.
Ο οποίος εξηγεί:
"Νότια της Κρήτης υπάρχουν τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων 3,5 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αεριού το οποίο μεταφράζεται σε ισοδύναμο πετρελαίου γύρω στα 20 -22 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο".

Αν αναλογιστούμε, ότι το κόστος αξιοποίησης αυτών των κοιτασμάτων είναι πολύ φθηνότερο από το αντίστοιχο κόστος του Πρίνου, λόγω του γεγονότος ότι εδώ έχουμε πολύ μεγαλύτερα αποθέματα, η Ελλάδα μπορεί να καλύψει τα ελλείμματά της και εντός 12 ετών θα μπορούσε αξιοποιώντας αυτόν τον πλούτο της να εξοφλήσει τους πάντες.

Ο καθηγητής δηλώνει στη συνέχεια:   
"Υπάρχει ένα κομμάτι που είναι νοτιοδυτικά της Γαύδου, το οποίο για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω τι έχει, μπορεί να είναι και τεράστιο, υπάρχει ένα κομμάτι το οποίο είμαι πολύ πιο σίγουρος και είναι κάτω από τον Πλακιά, 80 χιλιόμετρα από τον Πλακιά και υπάρχει και το κομμάτι του "Ηρόδοτου" το οποίο και αυτό ξέρουμε περίπου πόσο είναι. Πρέπει να πω, ότι η έκταση προς έρευνα είναι μεγαλύτερη από το άθροισμα των ΑΟΖ Κύπρου και Ισραήλ. Το κομμάτι που έχουμε εμείς είναι 2 φορές μεγαλύτερο και έχομε ίσως και παραπάνω αποθέματα από το άθροισμα Ισραήλ και της Κύπρου".

Πείτε μου, αυτές οι εκτιμήσεις, αυτές οι επιστημονικές δηλώσεις, αυτή η κατάθεση γνώσης, μπορεί ν’ αφήνει ασυγκίνητη μια πολιτική εξουσία η οποία όπως δηλώνει αγωνίζεται για να «σώσει» τη χώρα από τον κατήφορο;
Θα απαντήσετε φυσικά Όχι.

Αν όμως παράλληλα σκεφτείτε το γιατί αυτή η χώρα έφτασε σ’ αυτό το κατάντημα, μετά από ποιες ενέργειες και ποιοί παράγοντες συνετέλεσαν για να συμβούν όλα αυτά και τα χειρότερα που καραδοκούν, τότε μάλλον σας βλέπω πολύ…σκεπτικούς… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου