Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Εγκαταλείπουν το καράβι ή ένα διαφημιστικό τρικ;

Διακοπή διαπραγματεύσεων με την Τρόικα

Χτες - πολύ αργά - το βράδυ, ανακοινώθηκε από τα ΜΜΕ η διακοπή των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών και της Τρόικας. Αυτή η εξέλιξη μπορεί να σημαίνει δύο μόνο πράγματα. Είτε ότι η χώρα μας βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στον "οικονομικό θάνατο" και τα ποντίκια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να εγκαταλείψουν το πλοίο που βουλιάζει, λέγοντάς μας ότι για το ναυάγιο φταίνε οι συν-καπετάνιοι της Τρόικας. Το έτερο σενάριο είναι η όλη υπόθεση να αποτελεί ένα διαφημιστικό τρίκ, για να ενδυναμωθεί κάπως η εικόνα της κυβέρνησης Παπανδρέου και να την αποδωθεί ένας "αντιστασιακός" χαρακτήρας.


Ό,τι όμως και από τα δύο να συμβαίνει το αποτέλεσμα θα είναι ίδιο για την χώρα μας. Η περαιτέρω εξαθλίωση της καθημερινότητας του ελληνικού λαού.
Εάν η κυβέρνηση "ολοκλήρωσε" το έργο της και τώρα προσπαθεί να δημιουργήσει μια διάδοχη κατάσταση, η οποία είναι πολύ πιθανόν να περιλαμβάνει και οικουμενικού τύπου διακυβέρνηση, θα μπούμε στην σκληρότερη φάση της ύφεσης, και το ελληνικό κράτος θα είναι παραλυμένο λόγω της έλλειψης συντονισμού.
Εάν ισχύει το δεύτερο, από την άλλη, θα έχουμε ακόμη σκληρότερα μέτρα την ίδια ώρα που η κυβέρνηση θα μας λέει ότι θα γλυτώσουμε τα χειρότερα.
Υπάρχει και μία τρίτη εκδοχή. Η οποία όμως είναι πολύ πιο εφιαλτική από όλες τις άλλες. Ότι η διακοπή των διαπραγματεύσεων, δεν είναι αποτέλεσμα της θέλησης της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά αντικατοπτρίζει την ανικανότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κινηθεί ως ένα σώμα. Εκεί μιλάμε ουσιαστικά για την ακύρωση στην πράξη όλων των μέχρι τώρα συμφωνιών. Και την κατάρρευση του ίδιου του πυρήνα της ΕΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου