Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Η Κυπριακή αστυνομία επιχείρησε να συλλάβει το γιο του νεκρού πλοιάρχου Ιωαννιδή

Στην ανακριτική - ερευνητική επιτροπή για το περιστατικό της έκρηξης στο Μαρί κατέθεσε σήμερα ο Πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας, σε ένα πρωτοφανές για την Μεγαλόνησο περιστατικό. Η στάση του Χριστόφια φέρεται μέχρις στιγμής να είναι γεμάτη αντιφάσεις και η υπερασπιστική του γραμμή "δεν γνώριζα τίποτε" φαίνεται να έχει ήδη καταπέσει από έγγραφα που βγαίνουν τις τελευταίες ημέρες και ώρες στο φως της δημοσιότητας.

Την κατάθεση όμως του Χριστόφια στον Πόλυ Πολυβίου ακολούθησαν επεισόδια και αντεγκλήσεις.


Αποκορύφωμα των επεισοδίων ήταν όταν άντρες της Προεδρικής Φρουράς επιχείρησαν να συλλάβουν τον γιο του μακαρίτη Πλοίαρχου Ιωαννίδη, Νικόλα Ιωαννίδη, επειδή από ότι φαίνεται αποκάλεσε τον πρόεδρο της Κύπρου δολοφόνο.

Ευτυχώς όμως ο κ. Πολυβίου, αναγνωρίζοντας φαίνεται το τι θα σήμαινε αυτή η σύλληψη, επενέβη και δεν επέτρεψε στους αστυνομικούς να προβούν στη σύλληψη του Νικόλα Ιωαννίδη υποδεικνύοντας τους ότι στην συγκεκριμένη αίθουσα μόνο αυτός έχει το δικαίωμα να διατάξει τη σύλληψη του οποιουδήποτε. Κάτι που υπήρξε χαρακτηριστικό "άδειασμα" του Χριστόφια.


Ο Πρόεδρος της Κύπρου, όπως είναι φυσικό, έφυγε ιδιαίτερα εκνευρισμένος από τις αντιδράσεις των συγγενών μετά την λήξη της διαδικασίας. Οι συγγενείς τον αποκάλεσαν «Δολοφόνο», και του είπαν πως σήμερα ανέμεναν και πάλι μια συγνώμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου