Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΙΔΩΣ... ΑΧΡΕΙΟΙ!



Περί Αν-αιδείας Υπουργού και Ενδείας Λαού...

Όχι, ο τίτλος αυτής της επιφυλλίδος δεν είναι λάθος! Δεν θα ασχοληθώ σήμερα με τους Αργείους, αλλά με τους Αχρείους.
Διότι μόνο αχρείοι μπορούν να είναι οι δίγλωσσοι Υπουργοί εκείνοι, που δεν διστάζουν για λόγους μιας εξευτελισμένης κομματικής λογικής, να προδίδουν την πατρίδα και το λαό τους, ποδοπατώντας τον όρκο τους που συνίσταται στην «υπηρεσία του λαού» (αυτό σημαίνει Υπουργός) αλλά και την πνευματική και επιστημονική τους υπόσταση.


Αναφέρομαι λοιπόν σε ένα εκ των πρώτων τη τάξει Υπουργό, ευέλπιδα δελφίνο της δήθεν σοσιαλιστικής συμμορίας, συνταγματολόγο και άκυρο νομικό επίπλαστου κύρους, ο οποίος τόλμησε να μας εισηγηθεί νόμο περί επιβολής φορολογίας μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Ο στυλοβάτης του ολίγιστου, επαίσχυντος ο ίδιος, κ. Βενιζέλος, απέδειξε πόσο γρήγορα, σε λιγότερο από τρίμηνο, έχει το θράσος - στολισμένος μάλιστα με την αυθεντία που του προσδίδουν οι γνώσεις του περί συνταγματικότητος, το υπουργιλίκι, αλλά και η θέση του ως Αντιπροέδρου μιας ξεκρέμαστης κυβέρνησης τυχοδιωκτών - όχι μόνο να απατήσει τον λαό και να πατήσει τον όρκο πίστης που έδωσε, αλλά να προπηλακίσει με την ψευδολογία του τον Έλληνα φορολογούμενο, εισηγούμενος παράνομη και αντισυνταγματική φορολογία, που ο ίδιος προ τριμήνου απέρριπτε με τις εξής βαρύγδουπες - αλλά πρόστυχα παραπλανητικές - φράσεις:

"Σχετικά με τη φορολογία ακινήτων....δεν χρειάζεται να γίνει άλλη παρέμβαση, και κυρίως δεν χρειάζεται να γινει παρεμβαση μεσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Δεν επιτρέπεται να γινουν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ ο μοχλός για να εισπράττεις τέλη και ιδίως φόρους, διότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι ένα αγαθό κοινωνικό θεμελιώδες και δεν μπορείς να συνδέεις την εκπλήρωση άλλων υποχρεώσεων πέραν των δημοτικών, εν πάσει περιπτώσει των συνδεδεμένων απόλυτα με τον τόπο κατοικίας ή εγκατάστασης με τους μηχανισμούς αυτούς, οι οποίοι έχουν άλλο σκοπό. "  Ευ. Βενιζέλος, 23.6.2011

Και ο άνθρωπος αυτός είναι Υπουργός, δηλαδή υπηρέτης του λαού. Και ο άνθρωπος αυτός είναι νομικός, και μάλιστα... συνταγματολόγος, ορκισμένος ως όργανο της δικαιοσύνης, να προστατεύει και εφαρμόζει το Σύνταγμα και τους Νόμους. Και ο άνθρωπος αυτός θέλει να θεωρείται ως αξιόπιστος στις συνομιλίες του με πολίτες, αλλά και με ξένους εταίρους και να διαχειρίζεται εν σοφία, συνέσει και αληθεία τις τύχες της πατρίδας. Ναι, ο άνθρωπος αυτός, ο επαίσχυντος, δεν ερυθριά, διότι τα φίδια του ψεύδους δεν έχουν αίμα στις φλέβες τους. Ναι, ο άνθρωπος αυτός καταρράκωσε κάθε έννοια εντιμότητας, ευθύτητας και ντομπροσύνης, περίγελως πάσιν γενόμενος. Ναι, ο άχρηστος και αχρείος αυτός σαλτιμπάγκος (μόνο αυτοί κάνουν τρελά πηδήματα απο δένδρα σε δένδρα), εθεωρείτο ο αλαζονικός μεν, αλλά... ελπιδοφόρος οραματιστής των τυφλωμένων από την λάμψη εξουσίας οπαδών του. Με την αμετροέπειά του δεν ακύρωσε μόνο τον εαυτό του, την επιστήμη του και το διακόνημά του, αλλά και όποια παράφρονα σκέψη θα τον έβλεπε ως πιθανό συνεργάτη μιας μελλοντικής κυβέρνησης "αξίων" στελεχών. Ανάξιος και κενός, λοιπόν, ο πολύς Βαγγέλης, κενός και διάτρητος και απο τον "πίθον Δαναϊδων".

Αιδώς Αχρείοι! Διότι με την έλλειψη της αιδούς και της δικαιοσύνης, των αρετών που στηρίζουν μιαν "πόλιν", οδηγηθήκατε στην Ύβριν. Και την Ύβριν ακολουθεί η Νέμεσις και η Τήσις, η τιμωρία. Φυλάξτε λοιπόν τα κροκοδείλια δάκρυά σας, θα σας χρειαστούν για να αναζητήσετε το έλεος από το βασανισμένο λαό, όταν έλθει η στιγμή της τιμωρίας, ιστορικά και πολιτικά. Όταν θα καταγραφείτε στα απόβλητα, στα περιττά περιττώματα της ελληνικής Ιστορίας ες αεί. Αλλά φροντίστε μέχρι τότε να έχετε παραιτηθεί από την ελληνική σας Ιθαγένεια. Ίσως έτσι διαφυλάξτε ένα μικρό κομμάτι μιας αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας, που ίσως επειδή είστε δούλοι του συμφέροντος ποτέ δεν είχατε.

Γεώργιος Βλαχόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου