Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Λίγη ντροπή, Στρατηγέ μου…

Ο διοικητής του ΓΕΕΦ λειτουργεί σαν υπάλληλος του ΑΚΕΛ;


Ό,τι του είπαν κάνει…
Καριερίστας ων και υψηλά αμειβόμενος υπάλληλος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο νέος Διοικητής της Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ), Aντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης, πήγε σε στρατιωτικές μονάδες για να παρακολουθήσει όλες τις σχετικές προετοιμασίες για την παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου στα πλαίσια του εορτασμού για την ανεξαρτησία που θα πραγματοποιηθεί στην Λευκωσία.

Εκτελώντας προφανώς εντολές των εθνομηδενιστών του ΑΚΕΛ, απευθύνθηκε σε στελέχη και εφέδρους, λέγοντάς τους ότι δεν θα επιτραπεί η εκφώνηση συνθημάτων Πατριωτικού ή αντιτουρκικού χαρακτήρα. Κάτι που συνέβαινε όλα τα προηγούμενα χρόνια και τύγχανε καθολικής αποδοχής από το παρευρισκόμενο πλήθος.
Ήρθε λοιπόν αντιμέτωπος με τις αντιδράσεις και τις φωνές των εφέδρων, οι οποίοι του έλεγαν ότι αυτό που τους ζητάει είναι παράλογο και διαβρώνει το φρόνημα. Εκείνος συνέχισε να επιμένει και στο αποκορύφωμα είπε: Η Στρατονομία θα είναι σε επιφυλακή και θα συλλαμβάνει πάραυτα όποιον τολμήσει να μετάσχει στην εκφώνηση πατριωτικών συνθημάτων!  

Κάποιος πρέπει να πει σ’ αυτόν τον κύριο - που τον θυμόμαστε και ως Α’ Υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ στην Ελλάδα, ως Γενικό Επιθεωρητή Στρατού και ως Διοικητή Α’ Στρατιάς στη Λάρισα - ότι ο εχθρός δεν βρίσκεται μέσα στο ελληνικό στράτευμα της Κύπρου, αλλά στην άλλη πλευρά της πράσινης γραμμής του αίσχους και της προδοσίας.
Απ’ ότι φαίνεται, ξεχνάει πως για πολλά χρόνια φορούσε το εθνόσημο.
Τα χάλια του πήραν έκταση και τα έμαθαν όλοι.
Αν εσχάτως παριστάνει την θεραπαινίδα των εθνοπροδοτών του ΑΚΕΛ αδιαφορώντας για την ψυχή και το φρόνημα των Ελλήνων της Κύπρου, αυτό είναι κάτι που και από τον Τύπο θα στηλιτευθεί.

Θυμίζω, ότι ο αντιστράτηγος Στέλιος Νάσης επελέγη από την Κυπριακή κυβέρνηση ως νέος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, στη θέση του παραιτηθέντος αντιστράτηγου Τσαλικίδη.
Για τον κ. Νάση, που αποστρατεύτηκε πέρυσι, η Λευκωσία ενημέρωσε τον Έλληνα υπουργό Άμυνας κ. Μπεγλίτη για την προτίμηση και απόφασή της κατά την επίσκεψη του τελευταίου στη Κύπρο.

Θα του συστήσουμε να διαβάσει τα απομνημονεύματα για τον αγώνα της ΕΟΚΑ από τα χέρια του Γρίβα του Διγενή, μήπως και καταλάβει τις ιερόσυλες πράξεις του και σταματήσει να κρύβεται πίσω από τις ξύλινες λέξεις του τύπου «προβλέπεται»…




2 σχόλια: