Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Σκληρή καταστολή από τον Χριστόφια κατά αντιφρονούντων

Ο εθνομηδενιστής και κομμουνιστής Πρόεδρος της Κύπρου, Δημήτρης Χριστόφιας, σε ένα παραλήρημα αυταρχικότητας και σταλινισμού, με τον οποίο είναι άλλωστε γαλουχημένος, διώκει τους αντιπάλους του, σε μια απόπειρα να μετριάσει την κριτική εναντίον του, για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της πολύνεκρης έκρηξης στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης».

Σήμερα, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις κατά τεσσάρων Κυπρίων πολιτών, δύο γυναικών (η μία μάλιστα εκπαιδευτικός) και δύο αντρών, βάσει «αναφορών» στελεχών (ρουφιάνων) της προεδρικής φρουράς αλλά και μιας ανενεργής διάταξης, για εξύβριση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Την ίδια ώρα, τα στελέχη του ΑΚΕΛ πλειοδοτούν σε αναφορές περί «ΕΟΚΑ Β'» και πραξικοπηματιών, αλλά και περί «ακροδεξιών κύκλων» που κινητοποιούνται κατά του Προέδρου. Όλα αυτά ακολουθούν τη γελοία απόπειρα (που στηλιτεύτηκε από τους πάντες και απετράπη από τον επικεφαλής της επιτροπής που ερευνά το τραγικό συμβάν) της σύλληψης χθες του Νικόλα, υιού του πεσόντα ήρωα πλοιάρχου Ανδρέα Ιωαννίδη, διοικητή της Ναυτικής Βάσης. Φυσικά, έχουν γίνει και πολλά άλλα. Υπενθυμίζουμε την απόπειρα της αστυνομίας να κατασχέσει, εισβάλλοντας στην οικία της οικογένειας Ιωαννίδη, έγγραφα που αφορούν στη ναυτική βάση, τα οποία υποτίθεται ότι διατηρούσε στην οικία του ο ήρωας πλοίαρχος. Επίσης, υπενθυμίζουμε το αίτημα του φιλότουρκου γγ του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού, να προμηθευτεί το βιβλίο με τις υπογραφές των αγανακτισμένων πολιτών (με σαφή πρόθεση φακελώματος).

Την ίδια ώρα, ο ΑΚΕΛικός δήμαρχος Λεμεσού, προσπάθησε να εμποδίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Δημήτρη Χριστόφια στην πόλη του, χρησιμοποιώντας αστείες προφάσεις: «να μη δημιουργήσουν οποιεσδήποτε αρνητικές εντυπώσεις σε Κυπρίους, σε επισκέπτες της γιορτής (σ. σ. κρασιού), σε ταξιδιωτικά γραφεία, που επί τούτου οργανώνουν εκδρομές και επισκέψεις στη Λεμεσό, γιατί, στο τέλος της ημέρας, η πόλη μας πρέπει να ζήσει, πρέπει να αντέξει τη δύσκολη οικονομική περίοδο, και χωρίς τον τουρισμό, χωρίς την οινοποιία, η πόλη μας είναι φτωχότερη». Μάλιστα, ο κομμουνιστής δήμαρχος Λεμεσού, απειλεί: «από τη στιγμή που κάποιος θεωρεί ότι οι δικές του απόψεις μπορούν ή πρέπει να υπερισχύουν, ενδεχομένως να βρεθεί αντιμέτωπος με μια μεγάλη πλειοψηφία που λέγεται λαός της Λεμεσού». Ας του πει κάποιος αυτού του τύπου ότι ο Χριστόφιας είναι ήδη αντιμέτωπος με την μεγάλη πλειοψηφία του κυπριακού λαού...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου