Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Κλειστή στροφή με 180;



180; Μήπως να πάρουν κάτι λιγότερο σε μονοψήφιο;

              
Την ώρα που ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αντιδρά με θυμό στις πιέσεις εκ μέρους Γάλλων & Γερμανών, για περαιτέρω οικονομικά μέτρα και μεταρρυθμίσεις, αλλά και στην ειρωνική αντιμετώπισή του από την Μέρκελ και τον Σαρκοζί (και οι δύο θα χάσουν τις επόμενες εκλογές στις χώρες τους, αλλά δεν το έχουν αντιληφθεί και πουλάνε μούρη όπου βρουν, τα βάλανε και με τον Βρετανό Κάμερον), εδώ οι γονυπετείς εθνομηδενιστές του ΠΑΣΟΚ, υπέκυψαν για άλλη μια φορά και αντί να διαπραγματευτούν στο εξωτερικό, ψάχνουν τρόπους για να εκτελέσουν τις ντιρεκτίβες της τρόικας στο εσωτερικό.


Και στην πρεμούρα τους να γλιτώσουν από την κοινωνική αντίδραση που κλιμακώνεται, φέρονται έτοιμοι να πραγματοποιήσουν την απειλή τους ότι θα ζητήσουν την υπερψήφιση των αποφάσεων που θα ληφθούν στις Βρυξέλλες την προσεχή Τετάρτη, με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών. Κι όλα αυτά, χωρίς να έχουμε δει τις αποφάσεις.

Πανικόβλητη έξοδος λοιπόν αλά Καραμανλή για τον GAP, με σαφή πρόθεση να ρίξουν την ευθύνη για την (επιδιωκόμενη από αυτούς) πτώση της κυβέρνησης, στην αντιπολίτευση. Γιατί, ποιοι περιμένουν να ψηφίσουν μέτρα που θα πιέζουν ακόμα περισσότερο τον μέσο πολίτη, με την εξαίρεση ίσως των δορυφόρων τους της Δημοκρατικής Αριστεράς και της γνωστής κυρίας και της παρέας της; Αλλά, ακόμα και με αυτούς (αμφίβολο...), ο λογαριασμός δεν βγαίνει.

Πάντως, ο GAP πάει αύριο στον ομοϊδεάτη του Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε μια διαδρομή ολίγων μέτρων από το Μαξίμου, που τώρα πλέον τείνει να γίνει ρουτίνα. Εκλογές λοιπόν; Σε λίγο θα ξέρουμε. 
Πάντως, τα όσα είπε από τις Βρυξέλες ο υπουργός Οικονομικών, ότι είναι «εθνικά επιβεβλημένο και πολιτικά υπεύθυνο» θέμα η υπερψήφιση μιας τέτοιας συμφωνίας με αυξημένη πλειοψηφία, μόνο το γέλωτα προκαλούν. 

Από πότε η υποδούλωση της χώρας σε οικονομικά & τραπεζικά συμφέροντα και υπερεθνικά διευθυντήρια, συνιστά «εθνικά επιβεβλημένη» πράξη; 
Πόσο ακόμα θα διαστρέφουν αυτοί οι άνθρωποι κάθε έννοια;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου