Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Εντολή/Προβοκάτσια στην Εθνοφρουρά




Τους αφοπλίζουν για να παρελάσουν ακίνδυνα και χωρίς πονοκεφάλους την 1η Οκτωβρίου…
  
Ύποπτη διαταγή για αφαίρεση οπλισμού η οποία κοινοποιήθηκε σε τεθωρακισμένες μονάδες της Εθνοφρουράς της Κύπρου από το αρχηγείο, έφερε μεγάλη αναστάτωση στο προσωπικό των μονάδων κι αυτό μάλιστα σε συνδυασμό με την προχθεσινή απαγόρευση εκφώνησης Εθνικών συνθημάτων, επέτεινε τα ποικίλα ερωτηματικά Στρατιωτών αλλά και Αξιωματικών.

                 
Σύμφωνα λοιπόν με την διαταγή, για πρώτη φορά στην ιστορία της Εθνοφρουράς, υποχρεώνονται οι διοικητές της ΧΧ ΤΘΤ, να αφαιρέσουν το συζυγές πολυβόλο των 7,62mm από τα άρματα ΑΜΧ-30 και Τα-80 τα οποία κατά τη διάρκεια της παρέλασης θα περάσουν μπροστά από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δ.Χριστόφια αλλά και τον υπουργό Άμυνας της Ελλάδος Π. Μπεγλίτη. 

Τι συμβαίνει άραγε;      

Οι …αρμόδιοι αφήνουν να εννοηθεί ότι υπάρχουν λόγοι  ασφαλείας…
Σαν να λέμε ότι κάποιοι από το περιβάλλον ασφαλείας θεωρούν πως είναι πιθανόν κάποιος να επιχειρήσει να εκτελέσει τον Δ. Χριστόφια, κατά τα πρότυπα της εκτέλεσης του τότε προέδρου της Αιγύπτου Σαντάτ.

Ασφαλώς, πρόκειται για μια ανόητη ή και προβοκατόρικη απόφαση η οποία στην παρούσα φάση δημιουργεί αναταραχή στον ψυχισμό των ανδρών της Εθνικής Φρουράς, τη στιγμή που όλοι ξέρουν πόσο χρειάζεται τώρα η ομοψυχία.

Πραγματικά, μετά την τραγωδία στο Μαρί, η Κύπρος ολόκληρη βράζει, η εθνοφρουρά έχει εγκαταλειφθεί στο έλεος του Θεού, η καινούρια ηγεσία τραβάει τα μαλλιά της μ’ αυτά που έχει βρει μπροστά της και παλεύει να μαζέψει τα αμάζευτα, αλλά όλα έχουν ένα όριο. Κανείς δεν θα επιθυμούσε μια επετειακή ανδραγαθία αυτού του είδους, αλλά και κανείς δεν θα σκεπτόταν να κατακερματίσει τις ψυχές των ανδρών της Εθνοφρουράς αλλά και όλων των Ελλήνων της Κύπρου.
Αλλού στοχεύει αυτή η προβοκάτσια που στήθηκε. Και μάλιστα επεξεργάστηκε από τον γνωστό ΑΚΕΛΙΚο κομματικό μηχανισμό και προωθήθηκε εκεί που έπρεπε…
Κι είναι τόσο εθνομηδενιστικά κατασκευασμένος αυτός ο φόβος που φαίνεται ξεκάθαρα κι από το γεγονός ότι εκθέτει κάποιους αξιωματικούς του στρατεύματος σε φίλους και εχθρούς αφού θεωρούνται εν δυνάμει εθνοδιχαστικές φυσιογνωμίες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου