Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Η πορεία των Εφέδρων (video)


Με καταδρομική ενέργεια κατέθεσαν στεφάνι

Με ομαλότητα ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα η πορεία των εφέδρων καταδρομέων που έφτασε στο Σύνταγμα και κατάφερε με ... καταδρομικό τρόπο να καταθέσει στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη, παρόλο που η αστυνομία προσπάθησε να τους εμποδίσει.

Περίπου 500 άτομα ανταποκρίθηκαν στο διαδικτυακό κάλεσμα. Χαρακτηριστικό είναι ότι μία ώρα περίπου πριν την επίσημη ώρα του καλέσματος που ήταν στις επτά το απόγευμα 200 περίπου άτομα είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο συνάντησης στην Ομόνοια. Από εκεί, έφτασαν - με αρκετά στρατικοποιημένο τρόπο - στο Σύνταγμα. Η παρουσία της αστυνομίας μόνο διακριτική δεν ήταν καθώς μπροστά από τους συγκεντρωμένους βάδιζαν άντρες των ΜΑΤ με πλήρη εξάρτηση, φορώντας ακόμη και μάσκες για να είναι έτοιμοι για ενδεχόμενη χρήση δακρυγόνων.
Όταν οι καταδρομείς έφτασαν στο Σύνταγμα θέλησαν να καταθέσουν στεφάνι στον άγνωστο στρατιώτη. Κάτι που η αστυνομία δεν ήθελε να επιτρέψει. Εκεί επικράτησε ελάχιστη ένταση, αλλά τελικά κάποιοι καταδρομείς κατάφεραν να σπάσουν τον κλοιό των αστυνομικών και τρέχοντας να αφήσουν το στεφάνι. Δεν μπορεί κάποιος να καταλάβει την στάση αυτή της αστυνομίας, λες και οι συγκεντρωμένοι ήθελαν να κάνουν κανένα έγκλημα και όχι απλά μια πράξη τιμής προς αυτούς που έδωσαν την ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας.
Ευτυχώς η ένταση δεν πήρε διαστάσεις και μετά από λίγο η εκδήλωση τερματίστηκε, με τους καταδρομείς να αποχωρούν. Κάποιοι μόνοι τους, ενώ κάποιοι σε σχηματισμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου