Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

ΤΑΜΣ «Αίσιος Οιωνός» στον Βόρειο Έβρο

Η 30η Μ/Κ Ταξιαρχία 
στον αντίποδα της…"Βαριοπούλας"

Στη περιοχή του Διδυμοτείχου στον Βόρειο Έβρο είναι η έδρα της 30ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας η οποία ανήκει οργανικά στην 16η Μ.Τ.Π.  η οποία έχει σαν αποστολή την αναχαίτιση της πιθανής Τουρκικής επιθετικής κίνησης στο βόρειο τμήμα του Έβρου.


Πριν λίγες μέρες πήρε μέρος στην μεγάλη άσκηση ΤΑΜΣ «Αίσιος Οιωνός».
Τα σενάρια της άσκησης που συμμετείχε η 30η Μεραρχία η οποία διαθέτει τα άρματα LEO1A5 και ενισχύθηκε με αρκετές εκατοντάδες εφέδρους, αφορούσαν σε αντικείμενα Άμυνας – Αναδιάταξης, Υπέρβασης – Αντεπίθεσης, Εξάλειψης Αεροπρογεφυρώματος, Επιτήρησης Ποτάμιας Γραμμής και άλλα αντικέιμενα Διοικητικής Μέριμνας.

Ειδικά η εξάλειψη αεροπρογεφυρώματος, είναι ένα σχετικά φρέσκο σενάριο, αφού μόλις τα τελευταία χρόνια προστέθηκε στις ασκήσεις των μονάδων του Έβρου, εξ αιτίας της καθέτου αναπτύξεως αερομεταφερόμενων δυνατοτήτων του Τουρκικού Στρατού.

Η 30η Μηχανοκίνητη, η3η Μηχανοκίνητη και το 21ο Σύνταγμα που ο χώρος ευθύνης του είναι ο Άρδας, είναι κυρίαρχης σημασίας μονάδες αφού από εκείνες εξαρτάται η όλη έκβαση μιας σύγκρουσης και η εξασφάλιση και διατήρηση του βόρειου Έβρου στον Εθνικό κορμό.  


Παραθέτουμε φωτογραφικό υλικό από την άσκηση:


 Στοιχεία ελήφθησαν από το Defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου