Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Βασανιστήρια στα Κατεχόμενα

Στον τουρκικό κατοχικό στρατό, 
τα βασανιστήρια είναι στην ημερήσια διάταξη

              
Ένας ακόμα νεκρός, μετά από εγκλεισμό του και βασανισμό του σε πειθαρχείο, στα κατεχόμενα.
Μέγα θέμα έχει γίνει στην δήθεν «ευρωπαϊκή» Τουρκία ο βασανισμός που επέφερε το θάνατο στρατιώτη, σε τάγμα του τουρκικού κατοχικού στρατού, στην Κύπρο.

Η παρακάτω ιστορία, είναι ενδεικτική της βαρβαρότητας που επικρατεί στο στρατό της γείτονος, αλλά και των προβλημάτων σε επίπεδο πειθαρχίας και ηθικού, που αντιμετωπίζουν τα στρατεύματα του Αττίλα. Το θύμα, εν ονόματι Ουγούρ Καντάρ, επειδή άργησε να γυρίσει μετά από έξοδο στη μονάδα του, υπέστη σκληρά βασανιστήρια στο πειθαρχείο, πέντε μόλις ημέρες πριν απολυθεί. Επί 2,5 μήνες, ο 21χρονος νοσηλευόταν σε στρατιωτικό νοσοκομείο. Τελικά, απεβίωσε. Ακολούθησε θύελλα...

Φυσικά, δεν ήταν η πρώτη φορά. Στη «δύναμη ειρήνης», όπως προκλητικά αποκαλούν οι Τούρκοι την κατοχική δύναμη στην Κύπρο, οι δολοφονίες και οι ύποπτες «αυτοκτονίες» αποτελούν σύνηθες φαινόμενο. Μόνο που αυτή τη φορά, αντέδρασε με οργή η οικογένεια του στρατιώτη και τα μέλη της έκαναν δηλώσεις κατά του τουρκικού στρατού και των πρακτικών του. Το αποτέλεσμα: δέχθηκαν επίθεση... στην κηδεία (!) από δεκάδες παρακρατικούς, την ώρα που δέχονταν συλλυπητήρια και ξυλοκοπήθηκαν βάναυσα! Ο δε παππούς του στρατιώτη, νοσηλεύεται!
Το παρακράτος στη γείτονα, το οποίο δήθεν «ξεδόντιασε» ο
Ταγίπ Ερντογάν, ζει και βασιλεύει.

Το κλίμα αυτή τη στιγμή είναι μάλιστα φορτισμένο, καθώς βασανιστήρια κατήγγειλαν και δώδεκα φοιτητές που συνελήφθησαν σε εκδήλωσης διαμαρτυρίας στη διάρκεια επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν, στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης. Σύμφωνα με τους συλληφθέντες, οι αστυνομικοί τους χτύπησαν με τους υποκόπανους των όπλων τους στο κεφάλι, με αποτέλεσμα κάποιοι εξ αυτών να χάσουν τις αισθήσεις τους, ενώ τους βούτηξαν τα κεφάλια μέσα σε κουβάδες με νερό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου