Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Αντιδρά το ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ για την συναυλία στήριξης του Χριστόφια.


 Ποίοι συμμετέχουν και ποίοι όχι

              
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την συναυλία στήριξης του Χριστόφια στην Κύπρο. Το ζήτημα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις τόσο στους καλλιτεχνικούς χώρους του ελλαδικού κράτους, όσο και στην Κύπρο. Παρεμβαίνοντας η φοιτητική παράταξη Δράσις - ΚΕΣ, εξέδωσε την εξής ανοιχτή επιστολή προς τους καλλιτέχνες που φέρεται ότι θα μεταβούν στην Κύπρο για να συμμετέχουν στην συναυλία.

Με αυτή την επιστολή μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο με δήθεν σκοπό την «Ενότητα και τη Δημοκρατία». Η πραγματικότητα όμως είναι αντίθετη στα μέχρι τώρα λεγόμενα της και βασικός σκοπός που επιχειρείται με την διεκπεραίωση αυτής τις συγκεκριμένης συναυλίας είναι να αποσείσει της εγκληματικές ευθύνες που βαραίνουν το Πρόεδρο τη Κυπριακής Δημοκρατίας και να συσπειρώσει ξανά τον ήδη προβληματισμένο κόσμο του στηρίζοντος Κόμματος του ΑΚΕΛ.

Σεβαστοί μας καλλιτέχνες, όπως είναι γνωστό την 11 Ιουλίου συνέβη στην Κύπρο η φονική έκρηξη στο Μαρί. Μια έκρηξη που άφησε πίσω της 13 λεβέντες και διάλυσε εξ' ολοκλήρου την μόνη ναυτική βάση στην Κύπρο όπως επίσης κατάστρεψε τον βασικό Ηλεκτροπαραγωγικό Σταθμό της Κύπρου. Η ανικανότητα της Κυβέρνησης του κ. Χριστόφια οδήγησαν ακόμη σε οδυνηρούς συμβιβασμούς και υποχωρήσεις ως προς το Εθνικό μας ζήτημα και κατρακύλα της οικονομίας του νησιού. Η καρέκλα του Προέδρου όμως άρχισε να τρίζει.

Με όλα αυτά , η καθοδηγούμενη από το Δημήτρη Χριστόφια η ‘' Κίνηση Πολιτισμού'' αποφάσισε την πραγματοποίηση αυτής της συναυλίας που εσείς απαντήσατε θετικά. Απαντήσατε θετικά στην πρόσκληση, πέφτοντας στην παγίδα της ακελικής προπαγάνδας, η οποία δεν έχει στόχο να πραγματοποιήσει μια πραγματική μουσική συναυλία, αλλά μια «κομματική εκδήλωση». Στις 24 Οκτωβρίου, δε θα τραγουδήσετε για τον υποτιθέμενο σκοπό αυτής της συναυλίας αλλά θα υποστηρίξετε αυτούς που με λάθους χειρισμούς τα καταπατούν την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, την ελευθερία του λόγου, τα ανθρώπινα μας δικαιώματα και προσπαθούνε επανελλημένα να διχάσουν τον λαό.

Ως περήφανοι αυτόνομοι νέοι αυτού του τόπου, θα προσπαθήσουμε με την φωνή μας και την αντίθεση μας σε όλα αυτά να σώσουμε οτιδήποτε μπορεί να σωθεί. Έτσι και εμείς απαιτούμε , όσο σκληρό και αν ακούγεται , να μην παρευρεθείτε στην εν λόγω εκδήλωση αφού καταστρέφει την αξιοπρέπεια όλων των Ελλήνων της Κύπρου. Επίσης αυτή η εκδήλωση θα οδηγήσει για ακόμη μια φορά στον διχασμό αυτού του μαρτυρικού τόπου. Μην τους βοηθήσετε να πετύχουν το σκοπό τους. Μείνετε μακριά όπως θα μείνουμε και εμείς."

Ποιοι συμμετέχουν και ποιοι όχι

Ήδη η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Χάρης Κατσιμίχας, η Γλυκερία, Γιώργος Ανδρέου, Δημήτρης Μακρής και η Μελίνα Κανά οι οποίοι δηλώνουν πως η πολιτική διάσταση που έχει πάρει το όλο ζήτημα, θα διχάσει παρά να ενώσει τον λαό της Κύπρου, για τον οποίο τρέφουν συναισθήματα σεβασμού και δεν θα λάβουν μέρος στη συναυλία.
Kατά της συναυλίας τοποθετήθηκε με σκληρά λόγια και η Eυριδίκη!

Στο μεταξύ, η Κίνηση Πολιτισμού ανακοίνωσε σήμερα ότι η προγραμματισθείσα συναυλία «για στήριξη των θεσμών και της Δημοκρατίας» θα διεξαχθεί κανονικά στις 20:30 την ερχόμενη Δευτέρα στην τάφρο Ντ' Αβίλα, παρά τις όποιες ακυρώσεις στις συμμετοχές ορισμένων καλλιτεχνών.
Όπως είπε ο κ. Χρυσάνθου, στη συναυλία μέχρι στιγμής δήλωσαν ότι θα συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Θάνος Μικρούτσικος, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Παντελής Θαλασσινός, Βασίλης Λέκκας, Μιλτιάδης Πασχαλίδης, Διονύσης Τσακνής, Αναστασία Μουτσάτσου, Γιάννης Κούτρας, Μάνος Πυροβολάκης, Βαγγέλης Κορακάκης, Κώστας Θωμαΐδης, Τάνια Κικίδη, Καλλιόπη Βέτα, Κολλετκίβα ΟΝΑΡ, Γιάννης Ιωάννου (συνθέτης), Ρένος Τσόκκος, Ομούτ Αλμπαϊράκ, Βούλα Κωνσταντίνου, Κούλλης Θεοδώρου, Λάρκος Λάρκου, Γιώργος Λώρης, Μάριος Κωνσταντίνου, Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Κώστας Καζάκος''.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου