Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Ντορίτα, η... πατριώτισσα!


Γράφει η Αθηνά Παπαδοπούλου

Άφωνους μας άφησε η Ντορίτα με τις δηλώσεις της σε ομιλία της στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός της το Σάββατο: «Έχω προτείνει δημοσίως ένα πρώτο βήμα: Σύγκληση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του παλιού Συμβουλίου Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που υπάρχουν στη Βουλή και των πρώην πρωθυπουργών, του Κ. Καραμανλή, του Κ. Σημίτη και του Κων/νου Μητσοτάκη. [...] Και να αποφασίσουν το σχηματισμό υπερκομματικής κυβέρνησης εκτάκτου ανάγκης, που θα στηριχθεί στη Βουλή απ' όλες τις υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις της χώρας, που πιστεύουν ότι πρέπει να βάλουν πλάτη για τη σωτηρία της Ελλάδας».

Καλό κι αυτό... Σύγκληση όλων των καταστροφικών δειμοκρατικών δυνάμεων! Έτσι, για να μας ξεπαστρέψουν μια ώρα αρχύτερα. Δεν ξέρω πώς να σχολιάσω την παραπάνω δήλωση. Είναι τουλάχιστον παρανοϊκή η κυρία Μπακογιάννη, αν νομίζει ότι έστω κι ένας Έλληνας θα πιστέψει στην καλή πρόθεση μιας τέτοιας κίνησης. Τις προθέσεις τους τις είδαμε εδώ και καιρό και το μόνο που έχουμε πλέον μέσα μας για όλους αυτούς είναι ΟΡΓΗ! Αντί να δείξουν το ελάχιστο φιλότιμο και να εξαφανιστούν από προσώπου γης, εκείνοι εξακολουθούν να σκέφτονται κάθε πιθανό τρόπο για να κρατηθούν στο προσκήνιο. Δε θα ησυχάσουν, αν δεν αποτελειώσουν την Ελλάδα.


Στο κλείσιμο της ομιλίας της η Μπακογιάννη δανείστηκε - αν είναι δυνατόν! - τη φράση του Τζον Κένεντυ: «είναι η ώρα να σκεφτούμε τι θα κάνουμε εμείς για την πατρίδα και όχι τι θα κάνει η πατρίδα για μας». Γεια σου, ρε Ντορίτα, πατριώτισσα! Εσένα περιμέναμε να μας σώσεις! Λες και ξέρεις εσύ τι είναι Πατρίδα... Λες και σου 'μαθε ποτέ ο αρχιπροδότης πατέρας σου την ύψιστη αυτή έννοια!

Ο Γιωργάκης-Τζέφρυ Μινέικο, φυσικά, όπως και ο παλιός του συγκάτοικος και συμφοιτητής, Αντώνης Σαμαράς, αρνούνται με πείσμα μια συγκυβέρνηση, ο καθένας για δικούς του λόγους. Λέτε να αποφάσισαν να λυπηθούν τον ελληνικό λαό; Μπαααα... Μάλλον ο μεν Γιωργάκης, ως αγνός σοσιαΛΗΣΤΗΣ, παραφράζει το τραγουδάκι της Αλίκης από την ταινία "Η κόρη μου η Σοσιαλίστρια" και το κάνει "είναι ο θρόνος μου μονός", ενώ ο Σαμαράς ακολουθεί το Ιζνογκούντειο δόγμα, θέλοντας να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη...

Η επίθεση της Ντορίτας εναντίον της κυβέρνησης ήταν σφοδρή, καθώς χρησιμοποίησε σκληρούς χαρακτηρισμούς, όπως: ανάξια, αναξιόπιστη, αναποτελεσματική και κατώτερη των περιστάσεων, ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ για... αντεθνική στάση. Ποια; Η κόρη του Μητσοτάκη!!! Του "θα βάλω την κουκουλίτσα μου και θα σας καταδώσω", του "οι Εβραίοι είναι φίλοι μας"... Του "είμαι μέσα σε ΚΑΘΕ προδοσία εναντίον της Ελλάδος"! Και μετά σου λένε "κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει". Κοράκια!

Τέλος, η τόσο ένθερμη αυτή πατριώτισσα θυμήθηκε και τον πονεμένο λαό, λέγοντας για την κυβέρνηση: «Με πανικό, χωρίς σχέδιο, χωρίς κριτήρια, με την ίδια αρρωστημένη ισοπεδωτική λογική, ξαναυξάνει φόρους, στραγγαλίζει τον μισθωτό, τον επαγγελματία, το νοικοκύρη, το συνταξιούχο, εκπροσωπώντας μια παρασιτική Ελλάδα». Την πήρε ο πόνος για τον Έλληνα πολίτη...

Για το ποια από τις παραπάνω δηλώσεις είναι η πιο εξωφρενική κι ανεκδιήγητη, θα αφήσω εσάς να αποφασίσετε... Εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά και πάω να μαζέψω τα μαλλιά που μου 'χουν πέσει...

1 σχόλιο:

  1. ΑΤΥΧΩΣ ΟΥΤΕ ΜΕΤΑΞΑΣ ΟΥΤΕ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή