Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Αντιδράσεις για την φοροκάρτα-κάρτα του πολίτη από το ΙΝΚΑ

Οι αντιδράσεις κατά της φοροκάρτας, η οποία φαίνεται να είναι η κύρια επιλογή της κυβέρνησης στο πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής, φαίνεται ότι έχουν ήδη ξεκινήσει. Και δικαιολογημένα ίσως, αφού αυτό που καταστρέφει την οικονομία της χώρας δεν είναι οι συναλλαγές λιανικής, αλλά τα μεγάλα κέρδη κάποιων που φροντίζουν να τα διοχετεύουν σε διάφορες offshore εταιρείες σε ... τροπικά νησιά ή σε ελβετικές τράπεζες.


Το Ινστιτούτο Καταναλωτών/ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας με ανακοινωσή του, έχει δηλώσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι είναι αντίθετο με το ηλεκτρονικό φακέλωμα και με την σχεδιαζόμενη «Κάρτα του Πολίτη» (με όποια μορφή και πρόσχημα και αν γίνεται προσπάθεια να επιβληθεί) γιατί οδηγεί, στην κατάργηση της ιδιωτικής ζωής του πολίτη και εγκυμονεί κινδύνους για την προσωπική του ελευθερία, ασφάλεια και περιουσία.


Και τονίζει μέσα στην ίδια ανακοίνωση την "επικινδυνότητα" αυτών των συστημάτων για τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών. Σημειώνει μάλιστα ότι "οι βάσεις δεδομένων αυτές, σε άλλες και μάλιστα πολύ προηγμένες χώρες, έχουν παραβιαστεί επιτυχώς και πολλοί έχουν βρει τον μπελά τους. Με την ενσωμάτωση σε ενιαία ηλεκτρονική βάση δεδομένων σε Η/Υ όλων των αγορών των πολιτών, κάθε χειριστής με κλειδί θα έχει πρόσβαση.


Καλεί μάλιστα τους πολίτες να μην παραλάβουν την «Φοροκάρτα», αφού για μια αμφίβολη εξυπηρέτηση θα εκθέσουν την ιδιωτική ζωή τους, και θα δημιουργήσουν έτσι άχρηστους κινδύνους, επιπλέον, και το κόστος της «Φοροκάρτας» θα βγει από τη φορολογία του πολίτη - δηλαδή σκοπεύουν να πληρώνουμε τα έξοδα του φακελώματος μας.

Πηγή: http://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου