Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Οριστική η απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας…

Η τρόικα εγκαθίσταται στην Αθήνα για να κυβερνήσει η ίδια. 
Καλά, στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν ντρέπονται;
Ήρθαν για να «εποπτεύουν», λένε, οι θεματοφύλακες του ευρωπαϊκού φεντεραλισμού. Και έτσι είναι, αν και η σωστή φράση είναι «να κυβερνήσουν». Η παρουσία τους δεν θα είναι πλέον περιοδική, αλλά μόνιμη, ώστε να παρακολουθούν από κοντά την εφαρμογή των μέτρων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και να πιέζουν την κυβέρνηση-ανδρείκελο για την υλοποίησή τους, καθώς διαπιστώνουν «καθυστερήσεις». Μάλιστα, η μονιμοποίηση της παρουσίας της τρόικα, θα καταγραφεί στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της Κυριακής, ώστε να φανεί πόσο «καλό και υπάκουο παιδί είναι η Αθήνα».


Την ώρα λοιπόν που στους ελληνικούς δρόμους γίνονται μάχες και μάλιστα είχαμε κι έναν νεκρό, οι γραφειοκράτες δίνουν τα ρέστα τους για να εκτελέσουν το πείραμά τους εις βάρος μας. Και θα εγκατασταθούν στο Υπουργείο Οικονομικών, για να δουλεύονται με τον Βαγγέλη Βενιζέλο, μεταφέροντας τις «απόψεις», δηλαδή τις «ντιρεκτίβες» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των μη αιρετών και διορισμένων επιτρόπων, που δεν έχουν καμία εκλογική νομιμοποίηση από κανέναν (μεταξύ τους και η δική μας και επιμελώς κρυμμένη επικοινωνιακά τώρα τελευταία, Μαρία Δαμανάκη).

Η Αθήνα «γονάτισε» ενώπιον της Άνγκελας Μέρκελ, εκτελώντας πειθήνια το αίτημά της για μόνιμη επιτήρηση των «υπό διάσωση» χωρών. Πλέον, όλες οι αποφάσεις που μας αφορούν, λαμβάνονται στο Βερολίνο, με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να πατάει σε δύο βάρκες: πρώτον, στην προσπάθειά της να δείξει πως προσπαθεί να συμμορφωθεί με τα κελεύσματα της τρόικας και των τραπεζιτών και από την άλλη, στην προσπάθειά της να σώσει ό,τι μπορεί από τον γραφειοκρατικό εκλογικό μηχανισμό της στη δημόσια διοίκηση.

Και έρχεται και το «κούρεμα», για να καταστεί το χρέος βιώσιμο (με λίγα λόγια για να μη χάσουν οι σιωνιστές τραπεζίτες τα λεφτά τους, αφού κερδοσκόπησαν μια χαρά επί σειρά ετών εις βάρος της Ελλάδας και του λαού της), μαζί με το νέο πακέτο στήριξης, που αναπόφευκτα θα χαθεί και αυτό στην τεράστια μαύρη τρύπα που δημιουργούν η ακινησία στην οικονομία και η ύφεση, αναβάλλοντας όμως προσωρινά τη χρεοκοπία. Και αυτό δείχνει να ενδιαφέρει την κυβέρνηση πρωτίστως, ώστε να μην πληγεί ανεπανόρθωτα, όσον αφορά στην επικοινωνιακή εικόνα της...

Ο κόσμος βέβαια, έχει απορίες: μιας και έχουμε νέα κυβέρνηση, δια της "πλαγίας" έστω, ποιος θα διαχειρίζεται πράγματα, όπως πχ μια κρίση στο Αιγαίο και όλα όσα άπτονται της εθνικής μας άμυνας και της εξωτερικής μας πολιτικής;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου