Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Εμπόλεμη ζώνη το Κοσσυφοπέδιο

Ο Ρεμζί Σαλίχου, αξιωματούχος του υπουργείου Παιδείας του Κοσσυφοπεδίου δολοφονήθηκε προχθές στην Πρίστινα έπειτα από επίθεση αγνώστου που τον σκότωσε μαχαιρώνοντας τον εφτά φορές ενώ στη συνέχεια ο θύτης παραδόθηκε στις αρχές.

Μάλιστα το συμβάν έγινε μετά από τη δολοφονία ενός Σέρβου του Άτσκο Πούτνικ που έβγαινε από αλβανικό εστιατόριο του Κοσσυφοπεδίου μαζί με τον γιο του Ντόμπριτσα Πούτνικ. Ο πατέρας έχασε τη ζωή του ενώ ο γιος τραυματίστηκε βαριά . Ο Σέρβος δήμαρχος της αλβανοκρατούμενης περιοχής Οράχοβατς, όπου έγινε η δολοφονία του Πούτνικ δήλωσε πως πίσω από τους δολοφόνους κρύβονται Αλβανοί και η δολοφονία είχε ξεκάθαρα πολιτικά κριτήρια.
Από την άλλη στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, σέρβοι έχουν στήσει οδοφράγματα στους δρόμους προς τους τελωνιακούς σταθμούς Γιάρινιε και Μπρνιάκ. Έχουν ανακαταλάβει επίσης πολλούς τελωνειακούς σταθμούς με αποτέλεσμα να συμβούν ακραία έκτροπα τις προηγούμενες ημέρες με δεκάδες τραυματισμούς Σέρβων σε συμπλοκές με την αστυνομία. Κύριο αίτημα των Σέρβων είναι η απομάκρυνση όσων Αλβανών τελωνειακών και συνοριοφυλάκων έχουν σταλεί στην Πρίστινα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου