Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011

Την άφησαν αιμόφυρτη λόγω ... απεργίας!


Καταγγελίες για περιστατικά απίστευτης αναλγησία στον Ερυθρό Σταυρό της Πάτρας - λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων - βλέπουν το φώς σε τοπικές ιστοσελίδες της περιοχής! Σύμφωνα με δημοσιεύματα το προσωπικό του εν λόγω νοσοκομείου δεν φρόντισε αιμόφυρτη γυναίκα 88 ετών γιατί... απεργούσε!

Η 88χρονη γυναίκα, μητέρα του Διευθυντή Δασών Πάτρας και πρώην αντιδημάρχου Αντώνη Κατρατζόπουλου προσπάθησε να επιβιβαστεί σε αστικό λεωφορείο, για κακή της τύχη όμως μπερδεύτηκε στις σκάλες και έσκισε το πόδι της. Η ίδια δεν είχε αντιληφθεί πως αιμορραγούσε, κάποιοι επιβάτες όμως είδαν τι συνέβαινε και έσπευσαν να την βοηθήσουν. Ο οδηγός του λεωφορείου σταμάτησε, φρόντισε το τραύμα της γυναίκας τυλίγοντας το πόδι της με επιδέσμους και στη συνέχεια η 88χρονη μπήκε σε ταξί και κατευθύνθηκε στον Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ερυθρού Σταυρού που λειτουργεί στην Πάτρα. Εκεί βρήκε μία νοσηλεύτρια και αφού της εξήγησε τι συμβαίνει πήρε την απάντηση πως... έχουν απεργία! Η 88χρονη υπέστη σοκ και μάλιστα έβαλε και τα κλάματα! Αλλά και πάλι η νοσηλεύτρια... δεν συγκινήθηκε! Της πρότεινε μάλιστα να καθίσει... έξω, υποσχόμενη πως... θα την φώναζαν μόλις τελείωνε η στάση εργασίας! Η γυναίκα πήρε άλλο ταξί, επισκέφθηκε ιδιώτη ορθοπεδικό ο οποίος της έκανε 7 ράμματα στο πόδι!

Κατά τα άλλα οι απεργοί υπερασπίζονται τον δημόσιο χαρακτήρα της υγείας, ενώ σπρώχνουν τον κόσμο στα ιδιωτικά ιατρεία. Και η συγκεκριμένη γυναίκα είχε τα λεφτά να το κάνει. Εάν επρόκειτο για μια συνταξιούχο του ΟΓΑ που ούτε το ταξί δεν θα μπορούσε να πληρώσει, τι θα γινόταν;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου