Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Στο κελί του Αττίλα ο Μιχάλης Σαρρής

Φωτογραφία από την προσαγωγή του κ. Σαρρή
στο παράνομο δικαστήριο.

Κατηγορείται για «ερωτικό αδίκημα» από την αστυνομία του ψευδοκράτους
Σάλος έχει προκληθεί από την είδηση της «σύλληψης» του πρώην Υπουργού Οικονομικών στα κατεχόμενα το βράδυ της Πέμπτης. Τέθηκε «υπό κράτηση» για τρεις ημέρες.



ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ Φέρεται να εμπλέκεται και ανήλικο πρόσωπο

Υπό «κράτηση» στα κατεχόμενα βρίσκεται ο πρώην Υπουργός Οικονομικών και ένας εκ των γνωστότερων Οικονομολόγων της Κύπρου Μιχάλης Σαρρής. Αν και οι λεπτομέρειες γύρω από τη «σύλληψή» του από την ψευδοαστυνομία διοχετεύονται από τα κατεχόμενα, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα διασταύρωσής τους από την Αστυνομία, η είδηση της παράνομης σύλληψής του, όπως και το γεγονός πως τέθηκε υπό τριήμερη κράτηση, επιβεβαιώθηκαν χθες από τον Εκπρόσωπο Τύπου του Αρχηγείου. Ο διακεκριμένος Κύπριος οικονομολόγος, κατηγορείται ότι πιάστηκε επ’ αυτοφώρω σε κάποιου είδους σεξουαλικό όργιο, στο οποίο συμμετείχαν άλλοι δύο άνδρες, ένας εκ των οποίων είναι ανήλικος.

Η «σύλληψη» του Μιχάλη Σαρρή από την ψευδοαστυνομία προκαλεί σοκ, ιδιαίτερα υπό τις περιστάσεις που έγινε. Από χθες το απόγευμα απασχολεί, πέραν από τα κυπριακά ΜΜΕ και στις δύο πλευρές, και τα τουρκικά και ελλαδικά. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Σαρρής δεν είχε στο παρελθόν οποιαδήποτε προβλήματα με τη δικαιοσύνη, ενώ θεωρείται ένας από τους πιο διακεκριμένους επιστήμονες στον τομέα των Οικονομικών στην Κύπρο, με σπουδές σε κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα και έχει θητεύσει σε καίρια πόστα.

Υπό τριήμερη «κράτηση»
Το «δικαστήριο» του Αττίλα διέταξε χθες την τριήμερη κράτηση του πρώην Υπουργού, με την κατηγορία ότι υπέπεσε σε ερωτικό αδίκημα, σύμφωνα με τους «κανονισμούς» του ψευδοκράτους, στο οποίο εμπλεκόταν και ανήλικο πρόσωπο. Σχετικές φωτογραφίες από την προσαγωγή του στο παράνομο δικαστήριο, δίπλα από τον ένα νεαρό, κάνουν ήδη το γύρο του διαδικτύου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διοχετεύονται από τα τ/κ ΜΜΕ, ο κ. Σαρρής «συνελήφθη» από την ψευδοαστυνομία σε υποστατικό στην κατεχόμενη Λευκωσία, κατά τη διάρκεια ερωτικών πράξεων με δύο άνδρες.

Ο Μιχάλης Σαρρής κατηγορείται από την παράνομη αστυνομία για «σεξουαλική σχέση ενάντια στους νόμους της φύσης». Σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ, οι δύο νεαροί ήταν είτε 15 και 18 ετών, είτε 17 και 29. Η ψευδοαστυνομία ισχυρίζεται, επίσης, ότι, όταν εισέβαλε στο δωμάτιο όπου βρίσκονταν οι τρεις άνδρες, ο κ. Σαρρής επιδιδόταν σε ερωτικές περιπτύξεις με τον ανήλικο, ενώ ο ενήλικας παρακολουθούσε.

Επιβεβαίωσε ο Κατσουνωτός

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός επιβεβαίωσε χθες την παράνομη σύλληψη και κράτηση του κ. Σαρρή από το κατοχικό καθεστώς, αναφέροντας ότι, «για το συγκεκριμένο θέμα έχει επικοινωνήσει ο Ελληνοκύπριος, μέλος της Δικοινοτικής Επιτροπής για την Εγκληματικότητα, με τον Αξιωματικό του Συνδέσμου Αρχηγείου Αστυνομίας και μας ενημέρωσε για τη σύλληψη του συγκεκριμένου προσώπου από τις κατοχικές αρχές». Ο κ. Κατσουνωτός απέφυγε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες για εμπλοκή ανηλίκου στην υπόθεση, χωρίς, ωστόσο να τις διαψεύσει.

Η δεύτερη φορά;

Αίσθηση προκαλεί η πληροφορία που κάνει το γύρο των τ/κ ΜΜΕ, πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Σαρρής έχει προβλήματα με την ψευδοαστυνομία για «σεξουαλική σχέση ενάντια στους νόμους της φύσης». Αντιθέτως, όπως αναφέρουν τα σχετικά ρεπορτάζ, η πρώτη παράνομη σύλληψή του φαίνεται να έγινε πριν από πέντε ή έξι χρόνια, με την κατηγορία ότι προέβη σε άσεμνες πράξεις. Τότε, όπως αναφέρουν, η υπόθεση δεν προχώρησε, επειδή δεν εμπλεκόταν ανήλικος, όπως υποστηρίζει η ψευδοαστυνομία ότι συμβαίνει σε αυτήν την περίπτωση. Έτσι, λένε τα τ/κ ΜΜΕ, τη «γλίτωσε» με αυστηρές συστάσεις.

Εάν κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί, εγείρονται σοβαρότατα ερωτήματα, αφού τα «πέντε με έξι» χρόνια εμπίπτουν στη χρονική περίοδο που ο κ. Σαρρής διετέλεσε Υπουργός στην Κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου. Πιο συγκεκριμένα, ανέλαβε το χαρτοφυλάκιό του στις 31 Αυγούστου του 2005 και το διατήρησε μέχρι το τέλος της διακυβέρνησης Παπαδόπουλου. Το ενδεχόμενο ένας εν ενεργεία Υπουργός του κράτους να μετέβαινε στα κατεχόμενα, είναι από μόνο του ενοχλητικό, πόσω μάλλον εάν προέβαινε σε πράξεις οι οποίες θα μπορούσαν να αφήσουν εκτεθειμένη την Κυπριακή Δημοκρατία. Ωστόσο, ένα τέτοιο ζήτημα λογικά θα ετύγχανε πολιτικής εκμετάλλευσης από τους Τούρκους, κάτι που δεν έγινε. Συνεπώς, αν η πληροφορία ευσταθεί, ίσως το συμβάν να μην έγινε κατά τη διάρκεια της υπουργίας του κ. Σαρρή, παρόλο που τοποθετείται χρονικά σε αυτήν.

Σύμφωνα, πάντως, με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η «σύλληψη» Μιχάλη Σαρρή απασχόλησε χθες, κατά τη συνάντησή τους, στο πλαίσιο των εντατικών διαπραγματεύσεων, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Ντερβίς Έρογλου, με στόχο τη διευθέτηση του ζητήματος που προέκυψε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου