Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Kινητοποίηση των απανταχού Μακεδόνων για το θέμα της Μακεδονίας


«Στις 24 Σεπτεμβρίου 2011, ο κ. Νίκολα Γκρούεφσκι, εκπροσωπώντας μια χώρα που έχει γίνει δεκτή στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών με την ονομασία «η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας», δήλωσε: «Ευτυχώς, 131 χώρες ανά τον κόσμο έχουν κάνει την επιλογή να μας αναγνωρίσουν με αυτό (το όνομα) που αποκαλούμε τους εαυτούς μας –η Δημοκρατία της Μακεδονίας– και γι’ αυτό, σας ευχαριστούμε … »
Η δήλωση έγινε από το βήμα της 66ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, όπου η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από εσάς. Στην ομιλία σας, μεταξύ άλλων, είπατε τα εξής: «Η Ελλάδα πιστεύει, και το έχει δηλώσει επανειλημμένως, ότι η λύση βρίσκεται σε ένα δίκαιο συμβιβασμό, σε μία ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, καθώς η Μακεδονία συνιστά γεωγραφική περιοχή η οποία εκτείνεται στο έδαφος διαφόρων χωρών. Και πως αυτή η ονομασία πρέπει να χρησιμοποιηθεί έναντι όλων, erga omnes».

Οι Παμμακεδονικές Οργανώσεις της Υφηλίου, εκπροσωπώντας 3.500.000 Μακεδόνες παγκοσμίως, σας ζητάνε να τοποθετηθείτε άμεσα και ξεκάθαρα σε αυτά τα δύο ζητήματα:

α) Γνωρίζει η Ελλάδα αν υπάρχουν όντως «131 χώρες» που «αναγνωρίζουν» χώρα με την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας»; Αν ναι, ποιες είναι αυτές;
β) Με ποια πολιτική διαδικασία έχει αποφασιστεί πως «η Ελλάδα πιστεύει» ότι η «λύση» βρίσκεται «σε μία ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό» στον ελληνικό όρο Μακεδονία;
Κατά την αντίληψή σας, το εύρος αυτού του «δίκαιου συμβιβασμού» με μία νέα ονομασία «έναντι όλων», πρέπει να εκτείνεται και σε χρήσεις εντός της γεωγραφικής περιοχής του γειτονικού κράτους;»

Πηγή: http://www.prionokordela.gr
             http://isxys.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου