Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

«Σουρωτήρι» ο Έβρος, όποιος θέλει περνάει…


Προβλήματα και στην ελληνο-αλβανική μεθόριο, πότε-πότε πιάνουν κάποιους για το θεαθήναι...

Ο Έβρος συνεχίζει να είναι το κύριο πέρασμα των λαθρομεταναστών προς την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το Σαββατοκύριακο συνελήφθησαν στην περιοχή των Μαρασίων και του Δίλοφου Έβρου, από άνδρες της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, τρεις αλλοδαποί διακινητές λαθρομεταναστών (υπήκοοι Παλαιστίνης δήλωσαν οι δύο, όπως πάντα κάνουν, κατόπιν σχετικών προτροπών δικηγόρων και «αντιρατσιστικών» ΜΚΟ). Μαζί τους όμως συνελήφθη και ένας Τούρκος, την ώρα που προσπαθούσαν να περάσουν στην Ελλάδα 42 (!) λαθρομετανάστες.

Και δεν ήταν μόνο αυτά... Σε αγροτική περιοχή της Γεμιστής Έβρου συνελήφθη από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, μετά από συντονισμένη επιχείρηση με Φιλανδούς αστυνομικούς της FRONTEX, 24χρονος Ιρακινός, ο οποίος προσπάθησε να περάσει στην επικράτεια της χώρας μας 12 Κινέζους λαθρομετανάστες. Ο δράστης, χρησιμοποιώντας πλαστική βάρκα, πέρασε τους Κινέζους και τους έκρυψε σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στη Γεμιστή. Ο Έβρος (βλ. φωτογραφία περάσματος στο ποτάμι) θα έπρεπε να φυλάσσεται πολύ καλύτερα...


Τι κάνουν όσοι υπηρετούν στην Κακαβιά;

Προβλήματα όμως παρατηρούνται και στην ελληνο-αλβανική μεθόριο, μετά τη χαλάρωση των ελέγχων και την κατάργηση αστυνομικών τμημάτων. Μετά τη σύλληψη αδερφού του βουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αλβανίας Arben Isaraj στη χώρα μας για διακίνηση ναρκωτικών, θέμα που αναδεικνύει τα κενά ασφαλείας στη χώρα μας, μιας και ο τύπος αυτός έχει κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία, οι συνεχείς κατασχέσεις μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών μέσα σε φορτηγά που περνούν ανεξέλεγκτα την ελληνο-αλβανική μεθόριο, εγείρουν ερωτήματα για το πως και αν γίνονται έλεγχοι στα σύνορα.

Ας σημειωθεί, ότι η ένταξη στη Συνθήκη Σένγκεν της Αλβανίας δεν στερεί από τις αρχές της χώρας μας το δικαίωμα ελέγχων σε όσους εισέρχονται στην εθνική μας επικράτεια. Οφείλουμε εδώ να επισημάνουμε και κάτι άλλο: η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν τήρησε τη δέσμευσή της, όταν έβαλε την Αλβανία και τη Βοσνία στη ζώνη Σένγκεν, ότι θα επιτηρεί στενά τις μεταναστευτικές ροές και την εγκληματικότητα από τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων. Τις συνέπειες τις υφίστανται οι Έλληνες.

1 σχόλιο:

  1. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΨΤΗΜΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΣΟΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΚΑΒΙΑ... ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ... ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΡΑΤΟΥΝ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΝΥΣΧΙΟΥΝ ΕΒΡΟ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.. ΝΑ ΚΟΠΟΥΝΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΚΩΛΟΙ ΓΤ... ΤΟ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή