Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Σήμερα στην Αθήνα οι επικεφαλής της Τρόικας

Καλώς τα δεχτήκαμε! Καταφθάνουν σήμερα στην πρωτεύουσα τα καμάρια της Τρόικας, Πωλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μορς (Κομισσιόν) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ), για να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση σχετικά με το νέο, αναθεωρημένο μνημόνιο, την εκταμίευση της έκτης δόσης ύψους 8 δισ. ευρώ, αλλά και τη νέα δανειακή σύμβαση, ύψους 130 δισ. ευρώ.

Για σήμερα έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, για να ενημερωθούν για τον προϋπολογισμό του 2012, ο οποίος θα κατατεθεί σήμερα στη Βουλή. Μέσα στις επόμενες μέρες έχουν ζητήσει να συναντηθούν και με τον Πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, για να συζητήσουν μαζί του τις εκκρεμότητες των ήδη αποφασισμένων μέτρων, καθώς και τις δεσμεύσεις που ζητούνται από τη χώρα μας για να της παραχωρηθεί η δόση.
Ο Παπαδήμος πρόκειται να ταξιδέψει την ερχόμενη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, όπου θα έλθει σε επαφή με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, αλλά και με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο, ενώ την Τρίτη θα συναντηθεί στο Λουξεμβούργο με τον Πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Κεντρικό θέμα συζήτησης θα αποτελέσει η εκταμίευση της έκτης δόσης μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου