Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Παίρνει Διαστάσεις η Αντίδρασή μας

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Το ακόλουθο δημοσίευμα είναι της εφημερίδας "Τύπος Θεσσαλονίκης" και αφορά τη δράση του ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ενάντια στο νεοοθωμανικό ξεπούλημα που ετοιμάζουν:

«Θα ξεπουλήσουν τη Θεσσαλονίκη για ένα κομμάτι ψωμί σε Τούρκους επενδυτές»


Αιχμηρή ανακοίνωση από τον 
πολιτικό σχηματισμό «Εθνικό Μέτωπο»



Tης ΜΑΡΚΕΛΛΑΣ ΑΛΕΞΙΟΥ

Την ώρα που ο ελληνικός λαός βιώνει συνθήκες κατοχής και η πατρίδα βρίσκεται σε ομηρία παραδομένη στις διαθέσεις των διεθνών τοκογλύφων, άλλο ένα… χτύπημα βρίσκεται επί θύρας… Με πρόσχημα την χρεοκοπία, τουρκικά συμφέροντα, επιχειρούν να λεηλατήσουν την δημόσια και την ιδιωτική περιουσία.

Ο πολιτικός σχηματισμός «Εθνικό Μέτωπο», σε ανακοίνωσή του, δηλώνει πως αναλαμβάνει συντονισμένη δράση ενημέρωσης του λαού της Θεσσαλονίκης για τα σχέδια όλων εκείνων που απεργάζονται το ξεπούλημα της πατρίδας και συγκεκριμένα την παρέμβασή τους στην οικονομία της πόλης. Από την Κυριακή το πρωί μάλιστα, οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης, γέμισαν με φέιγ βολάν του «Εθνικού Μετώπου», που έγραφαν «ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ».

Πρώτο… χτύπημα, στάθηκαν οι πληροφορίες που θέλουν τουρκικά κεφάλαια να ενδιαφέρονται για το «Μακεδονία Παλλάς». Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, το όψιμο αυτό ενδιαφέρον είναι αποτέλεσμα μιας μακράς διαδικασίας, η οποία εντάθηκε με την οικονομική κρίση. «Ξεκίνησε με τις ζεμπεκιές, τις ελληνοτουρκικές φιέστες, τις εκδηλώσεις των διαφόρων ελληνο-τουρκικών επιχειρηματικών επιμελητηρίων. Συνεχίστηκε από τις προθέσεις του κ. Μπουτάρη να αναδείξει το Οθωμανικό παρελθόν της πόλης, για να φτάσουμε στο σήμερα, όπου οι ελληνικές επιχειρήσεις, ελέω κρίσης και κακών κρατικών πολιτικών, είναι έτοιμες να ξεπουληθούν για ένα κομμάτι ψωμί σε ξένα κεφάλαια, ακόμη και τουρκικά», υποστηρίζουν.

Ως αποκορύφωμα αυτών, τονίζουν πως ήταν η προχθεσινή συνάντηση που διοργανώθηκε από το ελληνοτουρκικό εμπορικό επιμελητήριο Βορείου Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό την μείωση των προβλημάτων για την ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών. Το «Εθνικό Μέτωπο», επισημαίνει πως «απέναντί τους θα βρουν την οργή των Ελλήνων της Βορείου Ελλάδας, οι οποίοι δεν ξεχνούν τα εγκλήματα και την προσφυγιά και είναι έτοιμοι να αντισταθούν στο ξεπούλημα της περιουσίας τους, της τιμής τους και της ιστορίας τους. Δεν θα δεχτούμε την Εθνική μας ταπείνωση», καταλήγει.


Τουρκικός όμιλος θέλει ΔΕΘ, Κόδρα, Μίκρα

Να σημειώσουμε, πως συν τοις άλλοις, χθες έσκασε και η είδηση πως ο τουρκικός κατασκευαστικός όμιλος Ascioglu ενδιαφέρεται να κάνει εμπορικό κέντρο στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στους χώρους του εκθεσιακού κέντρου της ΔΕΘ.

Ο κ. Μπουτάρης πάντως, στη συνάντηση με τον Τούρκο επιχειρηματία, φαίνεται να απέρριψε κατηγορηματικά μία τέτοια σκέψη, η οποία θα βρει αντίθετο όχι μόνο το δήμο Θεσσαλονίκης αλλά και το σύνολο των φορέων της πόλης, ακόμη και εάν προχωρήσει το σχέδιο μετεγκατάστασης του εκθεσιακού κέντρου της ΔΕΘ.

Ο Τούρκος κατασκευαστής γνωστοποίησε το ενδιαφέρον του για αναπτύξεις στο στρατόπεδο Κόδρα, όπως επίσης σε έκταση του ελληνικού δημοσίου στη περιοχή της Μίκρας.


«Οι πολιτικοί σήμερα, αλληλοκατηγορούνται και αλληλο-συγκαλύπτονται»

Ο «Τ.Θ.» επικοινώνησε με τον Γιώργο Βεριγιάννη, μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Εθνικού Μετώπου, για να μας διευκρινίσει τι ακριβώς είναι το «Εθνικό Μέτωπο». «Εκφράζουμε τον πατριωτικό χώρο. Το Εθνικό Μέτωπο είναι πατριωτικός φορέας και δεν έχει καμία σχέση με το ΛΑ.Ο.Σ.», είπε. Ερωτώμενος για τη ΣΠΙΘΑ του Μίκη Θεοδωράκη, είπε πως κάποιες θέσεις τους είναι κοινές, αλλά τίποτα παραπέρα. «Είμαστε αυτόνομοι», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτώμενος για το λόγο που επιλέγει, η συγκεκριμένη χρονική συγκυρία για την επαναδραστηριοποίηση του Μετώπου, είπε: «Στενεύουν τα πράγματα για το μέλλον της πατρίδας μας. Για εμάς δεν είναι σε πρώτο πλάνο η υπόθεση εκλογής μας. Δεν βγαίνουμε στους δρόμους για ψηφοθηρικούς λόγους, αλλά για να ενημερώσουμε και να συσπειρώσουμε τον φορέα».

Όσον αφορά την κρίση και πως ξέσπασε είπε: «Η κρίση είναι πολύπλευρη. Στην πολιτική, στην οικονομία, στα εθνικά θέματα, στις υποδομές. Οι πολιτικοί σήμερα, αλληλοκατηγορούνται και αλληλο-συγκαλύπτονται. Γι’ αυτό και φτάσαμε εδώ, να είμαστε κάτω από διεθνή κυριαρχία. Σημαντικό ρόλο σε όλα αυτά θα συμβάλει ο απλός λαός, με την αντίστασή του. Παρόλα αυτά, ο κόσμος είναι μπερδεμένος με όλα αυτά που συμβαίνουν καθημερινά γύρω μας. Εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε», κατέληξε.





Άλλο σχετικό δημοσίευμα μπορείτε να δείτε στο http://www.thousandnews.gr/

1 σχόλιο:

  1. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ, ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ, ΠΟΥ ΔΙΑΒΙΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ, ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ ΚΑΘΕ ΤΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ , ΣΧΕΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΥΛΗ ΕΧΘΡΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΑΦΑΝΗΣΟΥΝ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ, ΜΕ ΑΠΩΤΕΡΟ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΜΑΣ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΟΥΝ, ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΩΧΗΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΑΝΗΣΟΥΝ ΠΑΝΤΕΛΩΣ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ , ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΚΑΘΕ ΕΧΘΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΜΕ ΜΑΖΙΚΕΣ ΚΙΜΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΟΥ ΔΙΑΒΙΟΥΝ ΕΝΤΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ , ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΣΠΡΕΠΟΥΝ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ, ΑΛΛΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΧΩΜΕΝΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ, ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΠΟΥ ΔΙΑΒΙΟΥΝ ΕΝΤΩΣ ΚΑΙ ΕΚΤΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
    ΚΑΘΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ , ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΘΕΙ , ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΟΥΝ ΕΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ , ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΧΩΡΑ ΕΝΤΩΣ ΚΑΙ ΕΚΤΩΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΛΥ ΚΡΙΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ , ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή