Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

1 ευρώ κατέθεσαν για τα τέλη κυκλοφορίας


Λίγο πριν την Κοινωνική Έκρηξη...
του Γιώργου Βεργιάννη 
Δύο εκπαιδευτικοί κατέθεσαν 1 ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας του 2012 στην Δ.Ο.Υ. του Αγρινίου. Σε επιστολή που συνέταξαν αναφέρουν τα εξής:

«Τα τέλη κυκλοφορίας δεν είναι φόρος, αλλά ανταποδοτική χρήση υπηρεσιών, κάτι που ρυθμίζεται κάθε φορά από την εξουσία ανάλογα με τις υπηρεσίες που μας παρέχουν.
Δεν προβλέπονται πρόστιμα για την περίπτωση, διότι δεν αρνούμαστε τη χρήση έστω των κακών δρόμων, διαφωνούμε όμως στο ύψος της αξίας των προσφερόμενων υπηρεσιών του κράτους και την οριζόντια εφαρμογή του. Ούτε μπορεί να μας βάλει πρόστιμο η Δ.Ο.Υ. ότι δεν καταβάλαμε εμπρόθεσμα τα τέλη! Ας προχωρήσει σε νέα πράξη, αλλά πρέπει να απαντήσει στους νόμιμους λόγους που προβάλλουμε στο γραμμάτιο πληρωμής που καταθέτουμε».

Ενώ στο newspressagrinio δηλώνουν: «Άλλωστε, μη γελιόμαστε, η άρνηση-διαμαρτυρία αυτή είναι και ένας τρόπος ανυπακοής»
Οι δύο εκπαιδευτικοί κατέθεσαν την περασμένη Τετάρτη στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων του Αγρινίου Ένα (1) ευρώ.

Ο εκπαιδευτικός και Γεν. Γραμματέας της Β΄ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Κορδάτος σε συνέντευξη που παραχώρησε είπε:
«Η κίνηση αυτή έχει συμβολικό χαρακτήρα και είναι μια πρώιμη ανυπακοή σε έναν εισπρακτικό μηχανισμό που η πλειοψηφία των πολιτών τον έχει αποδεχτεί, διότι οι θεσμικές άμυνές της είναι ανύπαρκτες και της έχει επιβληθεί η προσωπική ευθύνη έναντι της κρατικής κυριαρχίας των αστικών δομών. Δεν είναι μια ακτιβιστική δράση, αλλά μια σοβαρή πολιτική πράξη με κοινωνικό και νομικό υπόβαθρο. Κάτι που στην Κέρκυρα γίνεται με συλλογικό τρόπο και πρωτοβουλία του τ. βουλευτή Γιώργο Καλούδη και νυν περιφερειακού συμβούλου Ιονίων Νήσων. Το σοβαρό των επιχειρημάτων μας φαίνεται από το γεγονός ότι το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με αφορμή την παρέμβαση της Κέρκυρας, έχει υποβάλει ερώτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για γνωμάτευση περί των αιτιάσεων και στο τι ισχύει τελικά. Άρα η ρωγμή και στην είσπραξη του υπέρογκου χαρατσιού των τελών κυκλοφορίας είναι γεγονός και ένα νέο κοινωνικό μέτωπο κατά των διεθνών και ντόπιων τοκογλύφων ξεκινάει»...

Όπως βλέπουμε οι Κοινωνικές αντιδράσεις παίρνουν μορφή χιονοστιβάδος.
Καθοδηγούμενες ή αυθόρμητες δεν παύουν να απεικονίζουν τα πρόθυρα της κοινωνικής έκρηξης απέναντι στο σύστημα της διαφθοράς και της προδοσίας.
Ο δοσίλογος κυβερνητικός συνασπισμός, που τον μόνο τρόπο άσκησης εξουσίας που γνωρίζει να εφαρμόζει είναι ο φορομπηχτισμός και οι ληστρικές επιδρομές στα φτωχά λαϊκά στρώματα, είναι υπόδικος στη λαϊκή συνείδηση και στην Εθνική ανάγκη για τη σωτηρία της Πατρίδας.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου