Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Με περικοπές, τέλη και αυξήσεις σε τιμολόγια μπαίνει το 2012


Δύσκολη χρόνια για την Ελληνική οικονομία εκτιμά ότι θα είναι το 2012 σε έκθεση του 
το Διεθνές Χρηματοοικονομικό Ινστιτούτο (IIF).

Το IIF, το οποίο εκπροσωπεί περίπου 400 τράπεζες και έχει ενεργό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, επισημαίνει ότι το αρνητικό εξωτερικό διεθνές περιβάλλον είναι πιθανό να οδηγήσει σε περαιτέρω επιδείνωση τις ήδη αδύναμες προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.Και όλα αυτά, με ήδη υπολογισμένα τις "μειώσεις κόστους" του ελληνικού κράτους, που θα προέλθουν από την περικοπή των μισθών των εργαζομένων στο Δημόσιο. Όπως παραδείγματος χάριν από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, το οποίο μπαίνει σε εφαρμογή από την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου. Κάτι που σημαίνει ότι αμέσως μετά τα Χριστούγεννα, τα εκκαθαριστικά μισθοδοσίας θα είναι μειωμένα έως και 500 ευρώ το μήνα και αυτό αφορά χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, που θα δουν το εισόδημά τους να καταποντίζεται.

Αυτό αφορά όλους τους δημοσίους υπαλλήλους σε υπουργεία, νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και την τοπική αυτοδιοίκηση και ήδη έχουν ενταχθεί στο ενιαίο μισθολόγιο όλοι οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών από τον Νοέμβριο κιόλας. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό εάν με βάση το ενιαίο μισθολόγιο οι περικοπές ξεπερνούν το 25%, οι επιπλέον περικοπές θα κατανεμηθούν ισόποσα σε δύο δόσεις το 2012 και το 2013

Ας μην ξεχνάμε φυσικά ότι στο τέλος του έτους έρχονται και τα τέλη κυκλοφορίας για τα αυτοκίνητα και τις μηχανές των πολιτών. Τα οποία έχουν αναγκάσει χιλιάδες πολίτες να παραδίδουν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους στις τοπικές εφορίες, καθώς δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν όχι μόνο τα ίδια τα έξοδα συντήρησης του αμαξιού τους, αλλά ούτε καν αυτά.
Με τους "χειρότερους οιωνούς" λοιπόν πλησιάζουμε στην έναρξη του νέου έτους. Οιωνούς τους οποίους δυστυχώς θα δούμε κατά πάσα πιθανότητα να επαληθεύονται μέσα στο 2012 το οποίο θα είναι από τις χειρότερες χρονιές στην ιστορία αυτής εδώ της πατρίδας και του λαού της.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου