Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Οι κλέφτες πολιτικοί έξω, ο ηγούμενος του ΟΧΙ στη φυλακή


Ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ, βρίσκεται υπό περιορισμό και φρουρείται από πραιτοριανούς του συστήματος, οι οποίοι βεβηλώνουν με την παρουσία τους το Άγιο Όρος. Η ελληνική «Δικαιοσύνη», βεβηλώνει τις αρχές και τις αξίες μας. Στην Ελλάδα, αποφυλακίζονται έμποροι ναρκωτικών και διακινητές λαθρομεταναστών, απελευθερώνεται ο «αγαπούλας» για να την κοπανήσει στα Σκόπια και, γιορτάδες μέρες, φυλακίζεται... ηγούμενος μοναστηριού.
Σε μια συγχορδία συστημικής υποκρισίας και παράνοιας, η αμερικανοκίνητη, ΠΑΣΟΚική και σαθρή πολιτική εξουσία και οι θεσμοί-υποχείρια (βλ. Δικαιοσύνη ή καλύτερα, «Δικαιοσύνη»), ξεπέρασαν αυτή τη φορά κάθε όριο ανηθικότητας και εθνομηδενισμού. Φυσικά, κανείς πολιτικός, ακόμα και όσοι αποδεδειγμένα πλέον, έβαλαν το χέρι στο μέλι, δεν έχει μπει στη φυλακή... Ακόμα και αυτοί που σήμερα δεν χαίρουν της βουλευτικής ασυλίας.

Who is who

Αλλά, ας δούμε λίγο πίσω από την κουρτίνα. Ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ (κατά κόσμον Βασίλειος Κουτσού), δεν είναι απλά ο εγκέφαλος ενός σκανδάλου, όπως προσπαθεί το σύστημα να μας πείσει, με αφορμή μια πληθώρα συναλλαγών, η οποία ελέγχεται για τη νομιμότητά της. Ο κυπριακής καταγωγής (γεννήθηκε στην Αμμόχωστο, σπούδασε Θεολογία στην Αθήνα, εκάρη μοναχός στον Άγιο Όρος το 1982) ιερωμένος, με τον γλαφυρό λόγο, τον οποίο πολλοί άκουγαν όταν οι πολλοί φίλοι της Μονής Βατοπεδίου τον καλούσαν να μιλήσει στις εγκαταστάσεις της αντιπροσωπείας της LADA, στη Λεωφόρο Αθηνών, δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο, ή άλλος ένας προικισμένος ιερέας. Ο ηγούμενος, ο οποίος πολύ πρόσφατα συναντήθηκε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, με αφορμή την επίσκεψη της Αγίας Ζώνης στη Ρωσία, είναι ο χρηματοδότης της εκστρατείας υπέρ του ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν και είναι αδερφός του Νίκου Κουτσού, Αναπληρωτή Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κόμματος (ΕΥΡΩΚΟ) της Κύπρου, το οποίο απορρίπτει την προτεινόμενη λύση της ΔΔΟ. Επίσης, ήταν στενός φίλος με τον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο. Η ρήση του Νίκου Κουτσού, πάντως, ότι «η λογική έγινε τρέλα και ο συμβιβασμός πατριωτισμός», λέει πολλά για την εποχή μας...

Οι Ρώσοι είναι έξω φρενών
Τι είχε δηλώσει ο Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά το προσκύνημά του στην Αγία Ζώνη, απευθυνόμενος στους μοναχούς από το Βατοπαίδι: «αυτό που κάνατε επιδεικνύει αναμφίβολα την εγγύτητα μεταξύ των λαών μας και θα εδραιώσει αυτήν την πνευματική εγγύτητα, θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των διακρατικών σχέσεων».

Και ήρθε η πρώτη ρωσική αντίδραση, μετά την πρωτοφανή μεθόδευση: «Πρόκειται για πρωτοφανές συμβάν και είναι φυσικό που ανησυχούμε. Ακόμη και αν υποθέσουμε ότι ο γέροντας Εφραίμ είναι για κάτι ένοχος, η σύλληψη του καθηγούμενου ενός μοναστηριού, ενός μοναχού αποτελεί υπερβολικό μέτρο... Η νέα έξαρση αυτής της υπόθεσης άρχισε αμέσως μετά την θριαμβευτική επιστροφή του πατέρα Εφραίμ με την Αγία Ζώνη από τη Ρωσία, μπορεί να είναι μια τυχαία σύμπτωση, όμως πολλοί άνθρωποι βλέπουν εδώ κάποια σχέση, κάποιο πολιτικό παρασκήνιο», δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων INTERFAX, ο πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ, γραμματέας του Συνοδικού Τμήματος εξωτερικών εκκλησιαστικών σχέσεων, αρμόδιος για τις διορθόδοξες σχέσεις.

Ο Εφραίμ, παρά το ανήθικο κυνηγητό εναντίον του από τη «Δικαιοσύνη», δεν σταμάτησε να κηρύττει. Πριν λίγες ημέρες, μίλησε σε πιστούς στον Άγιο Νικόλαο Φιλοπάππου, για πνευματικά θέματα και απάντησε σε ρωτήσεις των πιστών. Στην Εκκλησία, επικρατούσε το αδιαχώρητο. Πολλοί πήγαν και τον άκουσαν και στον πολυχώρο «Αθηναΐδα» της πρωτεύουσας, τον περασμένο Μάιο. Οι φίλοι του ιερωμένου στην Αθήνα αλλά και σε όλη την επικράτεια της χώρας, είναι πραγματικά αναρίθμητοι.

Η Εκκλησία στο πλευρό του, το Πατριαρχείο (ως συνήθως) όχι

Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση του μητροπολίτη Σιατίστης Παύλου, ο οποίος τόνισε ότι η προφυλάκιση του Εφραίμ, είναι απόφαση σκοπιμότητας και υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Δεν εμπιστεύομαι την ελληνική Δικαιοσύνη». Από την πλευρά του, ο μητροπολίτης Κέρκυρας Νεκτάριος, δήλωσε και αυτός ότι η δίωξη Εφραίμ, είναι απόδειξη της δίωξης της Εκκλησίας. Κι όλα αυτά την ώρα που έξω από τη Μονή Βατοπεδίου, βρίσκονται δεκάδες ένοπλοι αστυνομικοί, η παρουσία των οποίων εκεί, ανήμερα των Χριστουγέννων, βεβηλώνει τον ιερό χώρο και προσβάλλει βάναυσα όλους μας.

Οι σχέσεις του Εφραίμ με τη Ρωσία, πάνε πολύ πίσω. Όπως και οι σχέσεις του με την κυβέρνηση της ΝΔ, ιστορία που τον «έκαψε», όταν μεγαλοεπιχειρηματίας, που σήμερα ρίχνει γέφυρες στη Συγγρού, προκειμένου να «καλοπιάσει» το περιβάλλον του Προέδρου της ΝΔ, αποφάσισε να τελειώσει με την (τότε) Ρηγίλλης και να ρίξει την κυβέρνηση (γιατί εδώ, ως γνωστόν, όποιος θέλει κάνει ό,τι θέλει). Φυσικά, εδώ δημιουργήθηκε ένα τρίγωνο ΝΔ-Μόσχας-Εφραίμ, το οποίο επί της κυβέρνησης της ΝΔ, έβγαλε τα πόδια έξω από το πάπλωμα, όπως λένε άνθρωποι που παρακολούθησαν τότε τα πράγματα, εκ του σύνεγγυς.

Η Μονή Βατοπαιδίου, θεματοφύλακας του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, χρειαζόταν χρήματα για να χρηματοδοτήσει τις δραστηριότητές της. Και επιδίωξε να αποκτήσει μετρητά. Εδώ, υπάρχει μπόλικη υποκρισία εκ μέρους των ΜΜΕ. Το Βατικανό, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις δραστηριότητές του, έχει εδώ και αιώνες, ιδιόκτητες τράπεζες. Όσον αφορά στη Μονή Βατοπαιδίου, διακρίνεται για την ιεραποστολική της αλλά και τη φιλανθρωπική της δραστηριότητα, σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Η Μονή, έχει χρηματοδοτήσει την ίδρυση ορθόδοξων μονών στις ΗΠΑ, στηρίζοντας ποικιλοτρόπως την οικεία ορθόδοξη Εκκλησία. Εδώ και καιρό, στηρίζει το φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ιδιαίτερα τη σίτιση απόρων. Είναι γεγονός ότι εδώ και χρόνια, όσοι χρειάζονται χρήματα για φιλανθρωπίες, απευθύνονται στο Βατοπαίδι. Και ποτέ δεν βρήκαν την πύλη κλειστή. Μάλιστα, η Μονή Βατοπαιδίου ετοίμαζε κέντρο αποκατάστασης αναπήρων και απεξάρτησης, σε συνεργασία με την Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής. Σημειώνουμε ότι η Μονή στηρίζει αναρίθμητες άπορες οικογένειες, πολλούς αποφυλακισμένους που προσπαθούν να ενσωματωθούν στην κοινωνία και να κερδίσουν την αγάπη και την εμπιστοσύνη μας, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που βρήκαν καταφύγιο στους κόλπους της, βλέποντας τη ζωή τους να αλλάζει.

Δεν υπάρχει άνθρωπος της πιάτσας, που να μη γνωρίζει τις σχέσεις του Εφραίμ με τη Μόσχα. Δεν υπάρχει παράλληλα άνθρωπος στην πιάτσα που να μη γνωρίζει την εξάρτηση του ΠΑΣΟΚ από την αμερικανική πρεσβεία, αλλά και την (δεδηλωμένη εξάλλου) έχθρα των στελεχών του για ο,τιδήποτε ρωσικό, ή εν τέλει, μη αμερικανικό. Οι εξελίξεις γύρω από τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, αποδεικνύουν άλλωστε του λόγου το αληθές.

Τέλος, για πολλούς πιστούς, η «αφωνία» της ΝΔ αλλά και της Αρχιεπισκοπής για την υπόθεση, καταγράφεται ως τουλάχιστον αηδιαστική...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου