Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Πολλαπλάσια των Κυπριακών κοιτασμάτων, αυτά της Κρήτης;


"Κάναμε ένα έγκλημα, όταν σταματήσαμε τις έρευνες το 1997. 
Το είπε και ο υφυπουργός"

Αυτό ανέφερε ο καθηγητής κ.Φώσκολος για τα κοιτάσματα πετρελαίου στην Ελλάδα και ειδικά στην Κρήτη , μιλώντας από τον Καναδά που βρίσκεται σε ραδιόφωνο..

Ο κ. Φώσκολος τόνισε ότι τα κοιτάσματα είναι μεγάλα, "είμαστε πολύ πλούσια χώρα σε υδρογονάνθρακες" και επεσήμανε ότι η περιοχή νοτίως της Κρήτης έχει 22 δισ. βαρελια πετρελαιο, ενώ εκεί που θα γίνει η έρευνα με βάση τα στοιχεία των Γάλλων θα δώσει-στη λεκάνη του Ηροδότου- 14-15 δισ. βαρέλια πετρέλαιο.

Επεσήμανε ότι το κοίτασμα στην Κύπρο είναι...μικρό γιατί έχει άλλα...τρία στρώματα ακόμη που δεν τα έχουν ψάξει. 'Εμείς στην Κρήτη έχουμε...7 στρώματα για να έχετε μια εικόνα'!

"Η τεχνολογία παλιότερα δεν είχε προχωρήσει σε μεγάλα βάθη. Τώρα μπορούμε μέχρι και 2,5 χιλιόμετρα στη θάλασσα και 7 χιλιόμετρα στο πετρωμα' τόνισε και πρόσθεσε ότι το πετρέλαιο θα εξάγεται καθώς η λεκάνη της Κρήτης έχει επιπλέον 22 δισ. βαρέλια πετρέλαιο και το σύνολο είναι 38 δισ βαρέλια. Είμαστε στο επίπεδο του Ιράν σε σχέση με τα αποθέματα" είπε. "Το 2016-2017 θα αλλάξει η όψη της Ελλάδας. Μόλις βγει η πρώτη παραχώρηση και βρεθεί το πετρέλαιο θα αλλάξει η δύναμη της χωρας" κατέληξε ο κ.Φώσκολος.

Καλά μας τα λέει ο κ. καθηγητής. Πρέπει όμως κάποιοι επιτέλους να απαντήσουν και σε κάποια σημαντικά ερωτήματα που εγείρονται. Μήπως κάποιοι θέλουν να μας "χρεοκοπήσουν" τώρα, έτσι ώστε να μπορέσουν ανενόχλητοι να εκμεταλλευτούν όλο αυτό τον φυσικό πλούτο της χώρας; Και γι' αυτό μας πιέζουν τώρα, για να πάρουν για ένα πιάτο "φακές" τα πρωτοτόκια του τόπου μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου