Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Πού πήγαν τα λεφτά από τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ;

Και αφού δεκάδες εκατομμύρια ευρώ «πέταξαν» με αδιαφανή τρόπο, καθυστερούν να πληρώσουν μισθούς διπλωματών και εργαζόμενων στις αρχές μας του εξωτερικού, κρατώντας χρήματα μέσα
σε λογαριασμούς του Δημοσίου,
για να ξεγελούν την τρόικα...


Το μνημονιακό ΠΑΣΟΚ, το εν Ελλάδι παράρτημα της Goldman Sachs, καλείται να απαντήσει που πήγαν τα δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ που χαρακτηρισμένα ως μυστικά κονδύλια στο ΥΠΕΞ, δαπανήθηκαν με αδιαφάνεια, για σκοπούς που ουδείς γνωρίζει. Ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν που και πως δαπανήθηκαν τα χρήματα, από το κόμμα που προπαγάνδιζε την «ανοικτή κοινωνία», τη «διαύγεια» και τη «διαφάνεια». Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, διαχειρίστηκε το ΥΠΕΞ ως να ήταν ΜΚΟ. Το αποτέλεσμα ήταν να υπάρχει έντονη οσμή σκανδαλώδους διασπάθισης δημόσιου χρήματος.


Μετά από σχετικές ερωτήσεις που κατατέθηκαν στη Βουλή από τον Αλέξη Τσίπρα, ο νυν ΥΠΕΞ Σταύρος Δήμας ενημέρωσε με επιστολή του τον πρόεδρο της Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, πως για το 2010 είχαν εγκριθεί κονδύλια ύψους 18.000.000 ευρώ και τελικώς δαπανήθηκαν 56.073.300 ευρώ, ενώ για το 2011 είχε εγγραφεί πίστωση στον προϋπολογισμό του ΥΠΕΞ, ύψους 34.150.000 ευρώ, χρήματα τα οποία ουδείς γνωρίζει πως, που και με ποια κριτήρια διατέθηκαν.


Φυσικά, στα ερωτήματα για μια «σκιώδη» Επιτροπή Ειδικών Δαπανών, η οποία συγκροτήθηκε μέσα σε μια νύκτα, ουδείς απαντά. Καλό θα ήταν πάντως, κάποιος εισαγγελέας να χτυπήσει την πόρτα των κ.κ. Παπανδρέου, Δρούτσα και Λαμπρινίδη, προκειμένου οι τελευταίοι να λογοδοτήσουν για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκαν το δημόσιο χρήμα, συσσωρεύοντας μάλιστα αντί διπλωματικές επιτυχίες, αποτυχίες. Κι ας έχει επικαλεστεί ο πρώην ΥΠΕΞ Σταύρος Λαμπρινίδης, το νόμο 3566/2007 που προβλέπει την καταστροφή των παραστατικών των μυστικών κονδυλίων.


Και διπλωμάτες απλήρωτοι...


Και την ώρα που πολλοί αναρωτούνται τι έγινε με τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ, παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα και νέες καθυστερήσεις στην καταβολή της μισθοδοσίας σε πρεσβείες και προξενεία μας στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα να παραμένουν απλήρωτοι Έλληνες διπλωματικοί υπάλληλοι και εργαζόμενοι στις αρχές εξωτερικού που προέρχονται από τις τοπικές κοινωνίες.


Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη υπάρξει αναβολή (ή κατ' άλλους αναστολή) της οφειλόμενης περί την 20η Ιανουαρίου καταβολή της μισθοδοσίας των αρχών εξωτερικού. Αυτό φέρεται να έχει αποφασίσει η Ενιαία Αρχή Πληρωμών περί της καθυστέρησης σχεδόν έξι εβδομάδων για την αποστολή της μισθοδοσίας. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, αυτό γίνεται ώστε να εμφανιστεί χαμηλότερο το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας, στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το PSI.


Πηγή: http://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου