Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Τα αδίστακτα κυκλώματα τοκογλυφίας μέρος του σαθρού συστήματος


Η αποκάλυψη για τα αδίστακτα κυκλώματα τοκογλυφίας των τεσσάρων παράλληλων οργανώσεων τοκογλυφίας, που λίγο – πολύ ήταν γνωστή αλλά όχι τεκμηριωμένη, φανερώνει το μέγεθος της σαπίλας που διατρέχει τη κοινωνία μας.

Εύποροι πολίτες αποκόμιζαν πλούτο με την επαίσχυντη πρακτική της τοκογλυφίας και μαζί τους αστυνομικοί, δημοσιογράφοι, εφοριακοί και μπράβοι. Αυτοί «δάνειζαν» 2000 τουλάχιστον άτυχους συμπολίτες με 10% το μήνα…

Την ίδια ώρα εκατοντάδες τοκογλυφικά κυκλώματα καταρρακώνουν νοικοκυριά και επαγγελματίες με την ανοχή και τη συνεργία της πολιτείας οδηγώντας έτσι στην καταστροφή και την αυτοκτονία τόσους ανθρώπους που βρέθηκαν σε αδιέξοδο, αφού οι ευκαιρίες για αξιοπρεπή διαβίωση σ’ αυτή τη χώρα περνάνε πάντα από το δανεισμό.

Να σημειωθεί ότι οι χιλιάδες εκβιασμοί, ακόμα και οι αυτοκτονίες, έχουν αφήσει ασυγκίνητο για χρόνια το μηχανισμό του κράτους. Έπαιρναν σπίτια, επιχειρήσεις, οικόπεδα, ανενόχλητοι…

Μια νόμιμη απασχόληση στο καιρό των παρανόμων…..Η εκποίηση περιουσιακών στοιχείων είναι πράξη που προϋποθέτει την έκδοση δικαστικής απόφασης…Ποιος τολμούσε να προσφύγει στη δικαιοσύνη απέναντι στους παντοδύναμους μηχανισμούς των εγκληματιών.

Τα πρόσωπα που ενέχονται είναι φίλοι των πολιτικών και έτσι, μόνιμα, κατοχύρωναν μια σχέση με την εξουσία.

Να σημειωθεί επίσης, ότι ευθύνες έχουν οι τράπεζες, όχι μόνο για τον αποκλεισμό από τον δανεισμό τόσων επαγγελματιών, αλλά και γιατί όλοι οι εγκληματίες διατηρούσαν τεράστιους λογαριασμούς στις τράπεζες προσθέτοντας όφελος σε αυτές.

Πολιτικοί, τοκογλύφοι, τράπεζες, δημοσιογράφοι, ανώτεροι δημόσιοι υπάλληλοι να το σύστημα σε όλη του τη δόξα..

Το πρόβλημα είναι κατ’ εξοχήν πολιτικό και έτσι μόνο πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Το Εθνικό Μέτωπο, σταθερά διακηρύσσει την ανάγκη ανατροπής του χρηματοπιστωτικού συστήματος και την πάταξη της τοκογλυφίας με κάθε τρόπο. Το χρήμα έχει το ρόλο του, στα χέρια των τοκογλύφων γίνεται προϊόν εγκλήματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου