Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Ανακοίνωση του Εθνικού Μετώπου Επαγγελματιών




Παρακολουθούμε την πορεία της κυβέρνησης Παπαδήμου, που συγκροτείται από τα τρία κόμματα του πολιτικού συστήματος, διαπιστώνοντας ότι η εφαρμοζόμενη πολιτική αποκτά πλέον χαρακτηριστικά εξόντωσης κατά του κόσμου της εργασίας.


-Χωρίς να του ζητηθεί επισήμως από τους κοινωνικούς εταίρους , εκτελώντας προφανώς εντολές πολυεθνικών, επιδιώκει την περαιτέρω υποβάθμιση του εισοδήματος των εργαζομένων

- Βυθίζει την πατρίδα στο φαύλο κύκλο της ύφεσης χωρίς καμία ουσιαστική πρωτοβουλία αναστροφής

-Ευνοεί το ληστρικό τραπεζικό σύστημα που τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς ευθύνεται για την εξέλιξη της κρίσης.

-Υποκρίνεται στα λόγια ότι ενδιαφέρεται για τους φτωχούς την ίδια ώρα που διακόπτουν με εγκληματική αδιαφορία τις συνδέσεις ηλεκτρικού ρεύματος.

-Η παραοικονομία και το παραεμπόριο παραμένουν ισχυρά και καμία δράση δεν επιδιώκει τον περιορισμό τους.

- Το κράτος που λαμβάνει συνεχώς ποσά για να αποπληρώσει τους τοκογλύφους, αρνείται να καταβάλει στις επιχειρήσεις, εδώ και χρόνια , τα οφειλόμενα κατά τρόπο προκλητικό και παραβαίνοντα κάθε έννοια νομιμότητας.

-Σε αυτή τη δυσμενή συγκυρία διατηρεί ένα σπάταλο κράτος 49 υπουργών, αναπληρωτών, υφυπουργών με όλα τα επιτελεία τους και τους συμβούλους τους, προκαλώντας έτσι το δημόσιο αίσθημα.

-Αρνείται να συμβάλλει έστω και στοιχειωδώς στην υπερχρεωμένη ελληνική επιχείρηση και συνεχίζει την υπερφορολόγηση και τις διαρκείς διώξεις.

Αυτό το κράτος είναι εχθρικό.
Στρέφεται ευθέως κατά των πολιτών του και αφυδατώνει κάθε ενέργεια κάθε δημιουργικότητα. Ο κόσμος της παραγωγής, ο κόσμος της εργασίας, γνωρίζει ότι δεν μπορεί να προσδοκεί τίποτα από την αδιέξοδη και υποτελή πολιτική της κυβερνήσεως των τριών κομμάτων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου