Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Τα βασανιστήρια της "δημοκρατίας"


Επί μήνες τα διεθνή μήντια μας έπρηζαν με την "επανάσταση" στην Λιβύη.
Επί μήνες δυνάμεις του ΝΑΤΟ αφοσιώθηκαν στο να εκπαραθυρώσουν από την εξουσία τον Καντάφι.

Και όλοι παρακολουθήσαμε το πώς έγινε αυτό.
Επί μήνες μας ζάλιζαν με την "αραβική άνοιξη".
Επί μήνες μας μιλούσαν για την δημοκρατία που επιτέλους εγκαθίσταται στην Βόρειο Αφρική.
Επί μήνες ακούγαμε για τα καλά αυτής της εκδημοκρατικοποίησης.
Τώρα που οι συνέπειες της "άνοιξης" γίνονται ευρύτερα γνωστές, για να δούμε, τι θα πουν οι "δημοκρατοπατέρες" που πλέον με την βούλα μετατρέπονται σε "προστάτες" βασανιστών.
Αξιωματούχοι του ΟΗΕ αναφέρουν ότι περισσότεροι από 8.000 υποστηρικτές του Καντάφι κρατούνται από ένοπλες ομάδες, ενώ προσθέτουν ότι υπάρχουν πληροφορίες και για βασανιστήρια.

Τη Δευτέρα τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στην
Μπάνι Ουαλίντ. Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ δήλωσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας ότι αυτές οι συγκρούσεις σημειώθηκαν ανάμεσα σε κατοίκους της πόλης και επαναστάτες, αλλά ότι λανθασμένα μεταδόθηκε πως υποστηρικτές του Καντάφι κατέλαβαν την πόλη. Η δε Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Νάβι Πιλάι εξέφρασε ανησυχίες για τους κρατούμενους από τις δυνάμεις των επαναστατών, κάνοντας λόγο για περισσότερους από 8.500 κρατούμενους σε περίπου 60 κέντρα κράτησης.

Η αλήθεια είναι ότι οι τριμπαλιστικές κοινωνίες της Β. Αφρικής πολύ λίγη σημασία έχει εάν κυβερνούνται από βασιλιάδες, δικτάτορες, τυράννους, ισλαμιστές ή δημοκράτες εκπρόσωπους του ΝΑΤΟ. Πάντα με τον ίδιο τρόπο θα λειτουργούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου