Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Οι Κύπριοι κινητοποιούνται για να βοηθήσουν τους Ελλαδίτες


Μία σημαντική πρόταση έκανε ο πρώην πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού της Κύπρου, κ. Γιάννης Ματσής προς την ΝΔ. Πιο συγκεκριμένα, πρότεινε η Κυπριακή Δημοκρατία να στηρίξει οικονομικά σ' αυτή τη δύσκολη στιγμή την Ελλάδα χρησιμοποιώντας ένα μέρος από τους πόρους φυσικού αερίου που έχει εντοπιστεί στην ΑΟΖ της!

Την πρόταση αυτή φάνηκε να χαιρετίζει ο Γιάννης Μιχελάκης προτρέποντας την άμεση και σοβαρή εξέταση της από την ελληνική κυβέρνηση υπό την προϋπόθεση ότι συμφωνούν βέβαια και τα κόμματα και η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Φυσικά ο κ. Μάτσης δεν είναι εν ενεργεία πολιτικός πρώτης γραμμής αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν εκφράζει μία άποψη.

Δεν είναι όμως μόνο οι πολιτικοί που κινητοποιούνται. Είναι και πολλοί άλλοι ανώνυμοι Κύπριοι. Χαρακτηριστικά θα αναφέρουμε μερικές από αυτές τις κινητοποιήσεις:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Λέσχης Φίλων Απόλλωνα Λεμεσού μέσα στα πλαίσια των ανθρωπιστικών δραστηριοτήτων και κοινωφελών του πράξεων, αποφάσισε σε συνεννόηση και συνεργασία με το Σωματείο μας, όπως διοργανώσει Ημερίδα Αλληλεγγύης, την Παρασκευή 24-02-2012,με σκοπό να βοηθήσει το δοκιμαζόμενο λαό της Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα, κάλεσαν όλα τα μέλη της Λέσχης Φίλων, όλα τα οργανωμένα σύνολα του Απόλλωνα και ευρύτερα όλο τον κόσμο, όπως συγκεντρώσουν κυρίως στερεά τρόφιμα και ξηρά τροφή σε πακέτα και να τα παραδίδουν στο Σωματείο Απόλλων Λεμεσού, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 20-02-2012 μέχρι και την Παρασκευή 24-02-2012, όπου και θα κορυφωθεί το γεγονός σε μια λιτή εκδήλωση παράδοσης των πακέτων, με προορισμό την Ιερά Μητρόπολη Αθηνών.

Ενώ, έρανο για τη συλλογή ξηρών τροφίμων και ειδών ένδυσης άρχισε ο Δήμος Πόλεως Χρυσοχούς και οι γύρω κοινότητες σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Αρσινόης για να αποστείλουν στον δοκιμαζόμενο Ελληνικό λαό.

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς, Άγγελος Οδυσσέως ανέφερε ότι ο έρανος που ξεκίνησε σήμερα θα συνεχιστεί μέχρι την Παρασκευή 2 Μαρτίου, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.

«Τα τρόφιμα και τα είδη ένδυσης μαζεύονται στην αίθουσα της εκκλησίας του Αποστόλου Παύλου. Θέλουμε και εμείς με τη σειρά μας να βοηθήσουμε και να ενισχύσουμε τους αδελφούς μας στην Ελλάδα που δυστυχώς βρίσκονται αντιμέτωποι με μια πολύ άσχημη κατάσταση», ανέφερε ο Δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς.

«Παρακολουθούμε με αγωνία τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και δεν θα μπορούσαμε παρά να συνεισφέρουμε κι εμείς . Στόχος μας είναι πρώτα να μαζέψουμε όσα περισσότερα τρόφιμα και ρούχα μπορούμε και στη συνέχεια θα επιδιώξουμε αυτά τα αγαθά να διανεμηθούν σωστά», σημείωσε ο κ. Οδυσσέως.

Ενώ άνευ προηγουμένου ήταν η ανταπόκριση των μαθητών από Κυπριακά σχολεία στον έρανο που πραγματοποιείται για βοήθεια των απόρων μαθητών στην Ελλάδα. Τα χρηματικό ποσό που έχει μαζευτεί μέχρι στιγμής έχει ξεπεράσει τον ρεαλιστικό στόχο ξεπερνώντας τις 300 χιλιάδες ευρώ. Το ποσό θα παραδώσουν προσωπικά από κοινού ο υπουργός Παιδείας Γιώργος Δημοσθένους μαζί με τον Νίκο Τορναρίτη και άλλους βουλευτές της Επιτροπής Παιδείας, στην Υπουργό Παιδείας της Ελλάδας ΄Αννας Διαμαντοπουλου ενώπιον του ελληνικού κοινοβουλίου.

3 σχόλια:

  1. Θα τα παραδώσουν στην πιο αποτυχημένη γυναίκα του κόσμου.
    Για να αγοράσει αυτή ένα συνολάκι, άφησε τα Ελληνόπουλα χωρίς βιβλία!!!!
    Μας έχουνε εξευτελίσει και οι ξένοι και οι << δικοί μας >> τελείως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΧΙ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ.............ΕΛΛΗΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή