Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Κομοτηνή: Απεγνωσμένος ένοπλος κρατά ομήρους


Στα όριά τους οι απλήρωτοι εργαζόμενοι. 
Παίρνουν τα όπλα

Ένας απεγνωσμένος ένοπλος ηλικίας 60 περίπου ετών (κατά πληροφορίες Δημήτρης Μανίκας) εισέβαλε στο εργοστάσιο κατασκευής κάδων απορριμμάτων  HELESI PLC στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής, πυροβολώντας τον ένα εκ των ιδιοκτητών Αθανάσιο Ανδριανόπουλο, τον Βούλγαρο εργαζόμενο Εμίλ Ίλεφ κι έναν αστυνομικό. Στη συνέχεια, παραμένοντας εντός του κτιρίου κρατά δύο ομήρους υπό την απειλή Κυνηγετικής καραμπίνας. Ο ένας εκ των δύο ομήρων φέρετε ως ο έτερος των ιδιοκτητών.


Ο απεγνωσμένος ήταν οδηγός στην HELESI PLC, είχε απολυθεί πέρσι τον Σεπτέμβριο, είναι απλήρωτος και πατέρας δύο παιδιών. Το αίτημά του ήταν να επιστρέψει στη δουλειά του και να πληρωθεί τα δεδουλευμένα του.

Χωρίς να επικροτούμε ανάλογες ενέργειες, δεν μπορούμε όμως να μην αποδίδουμε τις ευθύνες καταδεικνύοντας τους υπευθύνους, που δεν είναι άλλοι από εκείνους που οδήγησαν την χώρα σ’ αυτή την άθλια θέση.
Καθημερινά πολλαπλασιάζονται οι πράξεις απόγνωσης που αποτυπώνονται σε αυτοκτονίες ή επιθέσεις με κάθε τρόπο σαν εκδηλώσεις έσχατης αντίδρασης.
Ήδη η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στη λίστα των αυτοκτονιών, αφού μέχρι το 2009 καταγράφονται σ’ αυτήν περισσότερες από 400 αυτοκτονίες ετησίως με ποσοστό υψηλότερο του 75% να οφείλεται σε οικονομική δυσχέρεια, απειλές, εκβιασμούς από φορείς και τοκογλύφους. Στα στοιχεία δεν έχουν προστεθεί τα πρόσφατα δείγματα που αφορούν στην τρέχουσα περίοδο που κορυφώνεται η κρίση, αφανίζεται ο δημόσιος βίος και διαλύεται ο κοινωνικός ιστός.

Κυριολεκτικά το αίμα πέφτει στα κεφάλια όλων εκείνων που βιάζουν καθημερινά την πατρίδα συνεργώντας καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην ψήφιση μνημονίων που εξασφαλίζουν το ψωμί των τοκογλύφων εξευτελίζοντας τους εργαζόμενους και την Ελληνική οικογένεια.

Οι επιθετικές συμπεριφορές και οι αυτοκτονίες δυστυχώς πυκνώνουν και απεικονίζουν την ψυχική κατάσταση του λαού που ματώνει καθημερινά και βυθίζεται σε διαρκή δυστυχία.

Στοιχεία: Από την εφημερίδα "ο Χρόνος" της Κομοτηνής 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου