Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Νέο κόλπο για νομιμοποίηση λαθρομεταναστών

Ανενόχλητοι, αφού οι αρμόδιες διωκτικές αρχές έχουν πάψει κάθε προσπάθεια διερεύνησης της υπόθεσης, κυκλοφορούν με κλεμμένες άδειες παραμονής 72.980 λαθρομετανάστες. Καταβλήθηκε μάλιστα προσπάθεια να κουκουλωθεί το θέμα από τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση που υπενθυμίζουμε ότι το πρώτο νομοθέτημά του ήταν η χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς. Σύμφωνα πάντως με νέα στοιχεία στα χέρια παρανόμως ευρισκομένων στη χώρα μας αλλογενών βρίσκονται πάνω από 120.000 πράσινες κάρτες που έχουν κλαπεί από την πρώην Διεύθυνση Αλλοδαπών των καταργηθέντων νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων. Πολλές από αυτές έχουν αναπαραχθεί, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός (νεο)εποικιστών που εμφανίζονται ως νόμιμοι να διαθέτουν παραποιηθέντα δημόσια έγγραφα.
Από την πλευρά τους υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Εσωτερικών επιρρίπτουν τις ευθύνες στους δημάρχους που δεν δηλώνουν σε πολλές περιπτώσεις την κλοπή αδειών ανανέωσης ή μονίμου διαμονής, αφήνοντας υπόμοιες για ύπαρξη κυκλωμάτων νομιμοποίησης τριτοκοσμικών από δημοτικούς υπαλλήλους.
Οι ίδιοι κατηγορούν τον Ραγκούση για την περίεργη ως εγκληματική αδράνεια (γιατί άραγε;) που επέδειξε ως υπουργός Εσωτερικών να εφαρμόσει τον κανονισμό 380/08 της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προβλέπει την ψηφιακή μορφή των αδειών παραμονής και εργασίας.
Πρόκειται για μία συμβατική υποχρέωση της χώρας μας που θα εξαφάνιζε μονομιάς το φαινόμενο των χιλιάδων πλαστών ή κλεμμένων νομιμοποιητικών εγγράφων. Και αυτό γιατί στο νέο ηλεκτρονικό έντυπο θα περιλαμβάνονται και βιομετρικά στοιχεία (ψηφιακή φωτογραφία, δακτυλικά αποτυπώματα) των αλλοδαπών. Έτσι, σχεδόν – καθίσταται αδύνατη η παραποιησή τους. Μεταξύ των εγγράφων που έχουν κλαπεί είναι και 29.959 (βινιέτες) εντύπων αδειών παραμονής ενιαίου τύπου, γεγονός που επιτρέπει σε επαγγελματίες παραχαράκτες να γεμίσουν την Ελλάδα με -φαινομενικά- νόμιμες πράσινες κάρτες.

1 σχόλιο:

  1. ΑΠΛΗ Η ΛΥΣΗ.ΟΠΟΥ ΔΕΙΤΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟ ΣΦΑΞΙΜΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ.ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή