Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

1η Απριλίου. Μνήμη και Παρόν.


1η Απριλίου 
Μνήμη και παρόν

Μήνυμα του Πολιτικού Γραφείου 
του Εθνικού Μετώπου.

Η 1η Απριλίου, ημέρα που πέρα από κάθε αριθμητική λογική ξεκίνησε ο ηρωικός αγώνας της Ε.Ο.Κ.Α υπό την καθοδήγηση του Γρίβα – Διγενή για να δώσει μοναδικά δείγματα ανδρείας και πίστης στην εθνική ελευθερία.

Σήμερα μετά από μεγάλες και πολλές εθνικές περιπέτειες, η Κύπρος αντιμετωπίζει σε μεγάλο τμήμα της τη Τουρκική κατοχή ενώ η πολιτική της εξουσία ασκείται από σχήματα έτοιμα να προδώσουν. 
Η πατρίδα, Ελλάδα συντρίβεται από ένα πολιτικό σύστημα που εγκαθιδρύθηκε με την μεταπολίτευση και οδήγησε τη χώρα στην πλήρη εξάρτηση.

 Ο ανεπανάληπτος αγώνας των Κυπρίων Αγωνιστών, Γρίβα, Αυξεντίου, Καραολή, Δημητρίου, Παληκαρίδη, Δράκου και τόσων άλλων, δεν ήταν ποτέ άλλοτε τόσο επίκαιρος όσο σήμερα. Διδάσκει δια του παραδείγματος ότι τα έθνη καθορίζουν την πορεία τους σύμφωνα με τη βούλησή τους και ότι η παθητική στάση και υποχωρητικότητα δεν οδηγούν παρά στην αναξιοπρέπεια, την υποταγή και τον θάνατο.

Ο Ελληνισμός παραδομένος στο αίσχος των προσκυνημένων πολιτικών και των δήθεν λογικών παραγόντων, έχει περιέλθει σε ένα καθεστώς επιτήρησης και ελέγχου. Ετοιμάζονται εξελίξεις σε Ελλάδα και Κύπρο που επιβάλουν την εθνική αυτογνωσία και την επιστροφή στο δρόμο των ηρώων.

Αυτές τις ώρες η ιστορική μνήμη συναντά το παρόν και γίνεται αφετηρία σκληρών αγώνων, για τον Ελληνισμό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου